El PP demana que l’Ajuntament s’adhereixi a les campanyes SOS Turisme i SOS Esports

“Per afavorir el compliment de les reivindicacions del sector turístic i aconseguir la seva recuperació dins 2021”, explica Maria Antònia Sansó

 

El Partit Popular demanarà al proper ple de dimarts que l’ajuntament de Manacor s’adhereix a la campanya SOS Turisme i al seu manifest, i aplicarà totes les mesures que estiguin al seu abast per afavorir el compliment de les reivindicacions del sector turístic, per aconseguir la seva recuperació dins 2021. Així com a la campanya SOS Esports “per tal de protegir les entitats i els clubs esportius del municipi”, explica la portaveu del grup, Maria Antònia Sansó Jaume.

“El sector turístic de Mallorca fa més d’un any que es troba congelat per les mesures sanitàries adoptades per a pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Tant el turisme nacional com el turisme internacional s’han vist afectats directament per les necessàries restriccions de mobilitat establertes.

A causa de la gran demanda de vacunes, i malgrat existir diversos laboratoris que han començat a comercialitzar-les, la seva mancança es especialment significativa a les nostres illes. Tant el sector turístic, com la ciutadania en general, reclamen una via preferent de vacunació a Balears per a aconseguir una immunitat ràpida, que permeti a aquesta comunitat ser una destinació turística segura, i aconseguir una recuperació econòmica a tots els nivells.

Aquesta recuperació econòmica no tan sols depèn d’aconseguir una immunitat comunitària, sinó que també és important que els poders públics prenguin una sèrie de mesures i modificacions legislatives que afavoreixin aquesta recuperació. És més necessari que mai realitzar una baixada dels impostos que afecten el sector turístic, i que ajudarien a evitar tancaments de petites i grans empreses, avui summament afectats per les restriccions.

Sense un pla nacional que estableixi les pautes i línies de la recuperació turística a Espanya, a les Illes Balears no hem de cessar en les reivindicacions perquè, des de tots els àmbits institucionals, s’apliquin mesures que ens tornin a posicionar com un destí preferent al Mediterrani.

A causa d’aquesta greu situació que sofreixen les Illes Balears han sorgit moviments socials i empresarials, com SOS TURISME, que reclamen una acció eficaç, clara i coordinada dels poders públics per a controlar la pandèmia, que s’incrementi la transparència i que les decisions es prenguin col·legiadament amb els sectors afectats.

Més de 800 entitats i empreses s’han adherit ja a la campanya SOS TURISME, que en el seu manifest reclama, prioritzant sempre la salut, un Pla de Rescat del sector turístic i actuacions institucionals que propiciïn la tan necessària recuperació del turisme, que generi en els mercats emissors la confiança de ser un destí sanitari segur i experimentat, que ofereix una qualitat i seguretat turística d’alt nivell.

Per part seva, des de l’àmbit esportiu, també ha sorgit un moviment social, SOS ESPORT encapçalat pels principals clubs de diferents esports, que reclamen una revisió de les restriccions d’acord amb la situació sanitària actual i una equiparació de mesures respecte a altres sectors socials o culturals, en els quals es permet l’activitat amb aforaments limitats.

Aquest sector, tant els clubs d’elit com l’esport base, suposen un gran benefici per a la salut i el desenvolupament personal dels nostres joves, i avui es troba en perill, ja que la desconnexió que han provocat la pandèmia i les restriccions poden fer perillar la viabilitat econòmica de molts d’ells.

Les institucions han d’escoltar les reivindicacions d’aquests moviments ciutadans, i recolzar amb mesures efectives a aquests sectors afectats, per a aconseguir que les polítiques que es duguin a terme resultin eficaces i no quedin només en intents de recuperació però sense resultats reals”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad