Ja s’han descarregat 250 autoritzacions per circular o aparcar al centre en només un dia

A partir del 9 de març s’habilitarà un punt d’atenció als ciutadans a la plaça de les Verdures de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h 

 

El departament de Medi Ambient i Mobilitat du a terme tasques informatives a ciutadans i comerciants sobre la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) del centre, una mesura per evitar el trànsit no productiu a 67 carrers del centre de Manacor a partir del 15 de març. El sistema d’autoritzacions ja està operatiu a la web www.mobilitatmanacor.cat des d’aquest passat divendres. El ritme d’autoritzacions dels residents al centre de Manacor avança a bon ritme, ja que en només 24 hores ja s’han descarregat 250 acreditacions.

Les reunions informatives amb el sector comercial ja varen començar aquest divendres i, en aquest sentit, una de les prioritats és la plaça de les Verdures. És per això que la ZPR preveu la creació d’aparcaments comercials al carrer de l’Amargura, al carrer Rector Caldentey, carrer Príncep, el darrer tram del carrer Olesa i la mateixa plaça Constitució. Aquest tipus d’aparcaments pretenen establir una alta rotació dels vehicles mitjançant un sistema de limitació horària d’entre 45 i 60 minuts, pendent aquesta qüestió de determinar i acordar-ho amb els comerços de la zona. Aquests aparcaments se senyalitzaran amb el color magenta de la ZPR. 

“El centre de Manacor no perd ni una plaça d’aparcament”, ha recordat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui ha insistit que Manacor “és un gran centre comercial a cel obert, només ens ho hem de creure”. Així mateix, Llodrà ha recordat que Manacor disposa dels aparcaments de Na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume, que a més és gratuït les dues primeres hores. En qualsevol cas, un dels objectius de la mesura és afavorir una mobilitat activa i reduir l’ús dels cotxes dins la ciutat, pel que donades les dimensions de Manacor es considera absolutament factible. 

Punt d’informació 

Sis informadors ambientals treballen per a facilitar la informació sobre la ZPR als ciutadans de Manacor. A partir de dimarts 9 de març s’habilitarà un punt fix d’atenció als ciutadans a la plaça Constitució o de les Verdures. Totes aquelles persones que ho requereixin podran sol·licitar informació entre les 10 h i les 13 h i de 16 h a 19 h. 

A partir del 15 de març, en l’àmbit de la ZPR els vianants sempre tendran prioritat a les seves accions, la velocitat màxima per a tots els vehicles serà de 20 quilòmetres per hora, i només podran accedir a la ZPR els vehicles dels residents, les persones que tinguin algun garatge a la zona, els serveis públics, vehicles comercials i casos justificats. La ZPR és una àrea social i comercial atractiva i agradable a Manacor, tan per a residents com per a treballadors, comerciants i visitants. 

La ZPR del centre de Manacor se senyalitzarà mitjançant senyals verticals i també franges impreses a la calçada dels principal accessos a aquesta àrea. Així mateix, al llarg de 2021 es preveu també la instal·lació de càmeres de vídeovigilància per fer efectiu el control dels vehicles autoritzats. 

La filosofia de la mesura és la d’implantar un model semblant al de moltes ciutats europees que ja han posat en marxa amb èxit la millora de la convivència entre la circulació de vehicles i les persones, amb importants efectes positius sobre l’activitat econòmica, ja que les compres i l’accés a les terrasses resulta molt més senzill i esdevé una experiència molt més agradable. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad