Municipi i Policia s’uneixen per protegir les víctimes de violència de gènere 

Miquel Oliver i el Cap Superior de la Policia Nacional a les Balears signen el protocol per garantir el compliment de les mesures judicials, en el marc del sistema VioGèn 

 

La Policia Nacional i l’Ajuntament de Manacor han signat aquest divendres el protocol de col·laboració i coordinació per a garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de gènere. Amb la seva adhesió al sistema VioGèn, els efectius de la Policia Local de Manacor rebran formació específica que els permetrà exercir funcions relacionades amb aquesta matèria. Els agents podran ser requerits per a col·laborar amb la Policia Nacional en la protecció de les víctimes de violència de gènere. En la signatura d’aquest acord han participat la Delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, el Cap Superior de la Policia Nacional a les Illes Balears, Gonzalo Espino, i el batle de Manacor de Manacor, Miquel Oliver. 

Calvo ha agraït al primer edil de Manacor la seva adhesió al sistema VioGèn i ha destacat la importància de la col·laboració entre els cossos policials, que “repercutirà en una major efectivitat” d’aquest programa. La Delegada del Govern s’ha referit a la necessitat de formar a les Forces i Cossos de Seguretat per a reforçar la protecció a les víctimes, com a part de l’estratègia de lluita contra la violència de gènere, “l’eliminació del qual ens concerneix a tots”, ha dit. En l’actualitat, nou localitats de les illes han implantat el sistema VioGèn, i altres 7 municipis estan en tràmits de fer-ho. 

Amb la seva incorporació a aquest programa, Manacor ampliarà la plantilla de la Policia Local amb sis nous agents, que assumiran labors relacionades amb l’atenció a les víctimes. El batle, Miquel Oliver, ha assegurat que aquest conveni és “una prioritat per a l’Ajuntament” i que permetrà una resposta policial “més ràpida i eficaç davant situacions de risc per violència de gènere”. A les portes de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, Oliver ha subratllat que “una societat civilitzada no pot tolerar cap tipus de violència contra les dones”. 

El sistema VioGèn, en funcionament des de 2007, centralitza totes les dades de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els agents judicials i socials sobre cada cas de violència de gènere, la qual cosa permet el seguiment i protecció de manera ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades i dels seus fills en qualsevol part del territori nacional. 

El 2020 tres dones van morir assassinades per les seves parelles a les Illes; des de 2003 s’han registrat 39 víctimes mortals. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad