Pancarta i tot el mes de març per reivindicar el feminisme i les dones

El Dia Internacional de les Dones és enguany festiu al municipi de Manacor. Es tracta d’un dia important que se celebrarà durant tot el mes de març, amb el lema ‘8M Les dones trepitjam fort’. El cartell, que ha estat dissenyat per la il·lustradora Margalida Vinyes, mostra cinc dones de diferent edat decidides a fer camí plegades i avançar cap a la igualtat plena de drets. 

El lema “Les dones trepitjam fort” «pretén apel·lar a l’empoderament femení i a la reivindicació del carrer com un espai que també pot ser nostre. Històricament, les ciutats no han estat configurades en una perspectiva de gènere i malauradament, els carrers no són entorns segurs per nosaltres. Per tant, el lema parteix d’aquesta idea: trepitjam fort, ens feim nostres els carrers i reivindicam el poder que tenim com a col·lectiu», assegura la delegada de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila. A més, enguany, els carrers seran l’escenari principal on es desenvoluparan la majoria d’activitats en torn al 8M, sempre seguint amb les restriccions sanitàries. 

El calendari d’actes arrenca la setmana de l’1 al 8 de març amb l’acció feminista del Col·lectiu de Dones de Llevant ‘Aquest 8 de març caminam per la igualtat’. Continua dissabte dia 6 de març a les 12 h. amb el contacontes per la igualtat Vola valentina, a càrrec de Centimets teatre. El mateix dissabte 6 a les 19.30 h, el Conservatori acollirà la lectura dramatitzada Històries en veu de dona de diversos relats de Carme Riera, a càrrec de Margalida Amengual i Daniele Fregapane. 

Dilluns 8 de març, a partir de les 10 h i fins les 13 h, la plaça Weyler serà escenari d’una acció artística cooperativa. Així mateix, d’11 h a 13 h al passeig de Na Camel·la el col·lectiu de Dones de Llevant i el Moviment Feminista de Mallorca organitzen la performance ‘La pandèmia no ens farà invisibles’. 

Dia 9 de març l’esport serà el protagonista amb la presentació juntament amb els clubs esportius de la campanya ‘Guanyem el partit al masclisme, l’homofòbia i el racisme’. 

La música també serà present durant aquest mes de març feminista amb els concerts de tres dones cantants mallorquines al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. Maria Jaume tocarà dissabte dia 13 de març a les 12h, la felanitxera Maria Hein ho farà dissabte dia 20 de març, i tancarà el cicle la manacorina Joana Gomila el dissabte 27 de març també a les 12 h. del migdia. 

El Teatre de Manacor acollirà dijous dia 25 de març a les 19.30 h. la projecció de la pel·lícula Enero i un col·loqui amb la directora Ione Atenea, que serà moderat per Alícia Olivares. Organitza aquest acte 39 Escalons. 

Tancarà aquest mes reivindicatiu la ruta ‘Les dones trepitjam fort’, un recorregut a peu pels carrers visibilitzant dones imprescindibles. Serà el dissabte 3 d’abril a les 11 h. des de la plaça del Convent i el dissabte 10 d’abril a les 11 h. al carrer d’en Gual de Porto Cristo. 

Cal recordar que tots els actes tendran la capacitat limitada i d’acord amb les restriccions sanitàries marcades pel Govern de les Illes Balears. Les inscripcions s’han de fer per correu electrònic a activitats8m2021@gmail.com indicant nom complet i activitat. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad