Un directiu de Carrefour fa una oferta per comprar Majorica

Perles Orquídea també es presenten a darrera hora, amb un altre nom i reduïnt dos terços la plantilla de Manacor

 

Ja s’han presentat les ofertes oficials per fer-se amb el control de Perlas Majorica. L’administrador concursal ja té damunt la taula quins són els empresaris, les seves pretencions econòmiques i la plantilla que voldrien assumir per obtenir el control de la històrica marca de Manacor. Una de les ofertes, i que es va presentar quan faltaven pocs minuts perquè es tanqués el plaç el passat 18 de febrer, fou la de l’altre perlera mallorquina (ara radicada a Montuïri), Orquídea, que només té previst quedar-se amb un terç de l’actual plantilla que fa feina a la fàbrica del polígon industrial.

Quins doblers posa cada una

MajolaPerla: 9,7 milions d’euros, dels quals 6 milions són aportació directa. Assumeix 96 treballadors.

Inversions Cas Germans/Orquídea: 7,8 milions d’euros. Assumeix 145 treballadors totals, però només 33 de la fàbrica de Manacor.

Groupe Marcel Robbez: 7,7 milions, assumint 137 treballadors.

Nova Mallorca: 7,6 milions d’euros. Assumeix 174 treballadors.

Jofra Deca: 7,5 milions d’euros. Deixa en plantilla a 121 treballadors.

Orquídea es presenta sota el nom Inversions Cas Germans amb una aportació de 7,8 milions entre inversió i assupció del deute actual de Majorica. Hi ha dues ofertes més de les illes: una mallorquina líderada per l’empresari Gabriel Uguet sota el nom societari de Nova Mallorca Inversions, i darrera del qual hi ha l’Hospital de Llevant de Porto Cristo, i la companyia distribuidora de bisuteria Jofra Deca SL. També n’hi ha dues d’estrangeres: la de MajolaPerla SLU del francès Gregorie-Agustí Bontoux Halley, directiu de la multinacional Carrefour, i la del Groupe Marcel Robbez Mason, companyia francesa de joieria amb fàbriques a França, Marroc, Itàlia, Portugal i Vietnam.

La millor oferta econòmica la presenta MajolaPerla, amb 9,7 milions però va acompanyada d’una dràstica reducció de llocs de treball a Mallorca. Dels 275 treballadors entre Mallorca i Barcelona, ​​quedarien 96; mantenint només 32 dels 94 treballadors de fàbrica a Manacor. La millor oferta social, encara que amb la participació d’alguns dels directius que han participat de la darrera crisi de Majorica, és la de Nova Mallorca, que es compromet a mantenir la producció a l’illa durant 10 anys, assumint 114 dels treballadors mallorquins.

Ara el jutge té 15 dies des de l’obertura del procediment de transmissió per triar les tres ofertes que més s’ajustin al pla de viabilitat de Perlas Majorica, tenint en compte l’assumpció del deute i el manteniment de llocs de feina

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad