Bicicletada solidària en favor de poble saharaui

La iniciativa de l’IES Porto Cristo, que enguany està oberta a tota la població, arrenca demà dissabte 27 de febrer a través de les xarxes socials 

 

L’IES Porto Cristo, l’ajuntament de Manacor i el Policia Tutor de Porto Cristo, organitzen per sisè any la bicicletada solidària. La iniciativa pretén promoure la solidaritat, l’esport i la convivència de la comunitat educativa. 

La pandèmia de la Covid-19 ha alterat el funcionament normal de la bicicletada, ja que l’any passat no es va poder celebrar i enguany s’ha decidit canviar-ne el format per permetre la seva celebració. «Les dificultats ens fan persones més fortes i en aquest cas hem crescut en lloc de fer-nos petites», asseguren des de l’organització. És per això que enguany la Bicicletada serà virtual i estarà oberta a tota la població. 

Enguany, la VI Bicicletada Solidària anirà destinada a l’Associació d’Amics del Poble Saharaui de les Illes Balears, amb l’objectiu de donar suport als projectes d’aquesta entitat, entre els que destaquen Vacances en Pau. L’Associació d’Amics del Poble Saharaui treballa des de fa dècades per donar a conèixer a l’opinió la precària situació d’aquest poble, denunciar la violació dels drets humans en els territoris ocupats del Sàhara Occidental, proporcionar ajuda humanitària als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) i reivindicar que es compleixi el dret d’autodeterminació. 

El repte que enguany es posa la VI Bicicletada Solidària és el de sumar 2.932 quilòmetres, que és la distància que hi ha entre l’IES Porto Cristo i el campaments de refugiats de Tindouf. «Per això necessitam que tothom hi participi i comenci a sumar quilòmetres de la manera que més gaudeixi (en bicicleta, caminant, nedant…)». «Entre tots hem d’aconseguir arribar a Tindouf, i si pot ser anar i tornar un parell de vegades», ha assegurat durant la presentació de la iniciativa la directora de l’IES Porto Cristo, Francesca Bonet. 

Per a participar-hi, les persones que no són alumnes ni personal docent de l’IES Porto Cristo han de fer una aportació solidària de 3 euros. Els detalls de la iniciativa es poden consultar a la pàgina web de l’IES Porto Cristo (www.iesportocristo.net). Així mateix, l’organització també ha habilitat el correu electrònic bibicletada@iesportocristo.net per a atendre dubtes. «Esperem que gent de Porto Cristo i de Manacor hi participin i col·laborin», ha dit el Policia Tutor de Porto Cristo, Andreu Alba, que també ha explicat que si l’aportació solidària suposa un problema per a algunes famílies del centre, l’organització se’n pot fer càrrec «perquè volem que tots els alumnes hi participin». 

Les persones que s’hagin inscrit rebran un «dorsal solidari» amb el qual des de l’organització es demana que es faci difusió mitjançant les xarxes socials amb l’etiqueta #unsomriuresaharaui. Així mateix, també rebran un correu electrònic amb l’enllaç a un formulari on cada dia que surtin a fer esport poden anar sumant quilòmetres des del dia 27 de febrer fins el 30 de març. 

Catalina Rosselló, presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Saharaui de les Illes Balears agraeix la iniciativa «sobretot en aquests moments en què d’ençà del mes de novembre hi va haver una ruptura de l’alto el foc i que és més necessària que mai la visibilització del conflicte». Rosselló també ha explicat que totes les iniciatives virtuals «arriben als campaments i els donen ànims en uns moments tan difícils». 

Aquest divendres dos alumnes de l’IES Porto Cristo llegiran el manifest de la VI Bicicletada solidària, que es podrà seguir mitjançant les xarxes socials del centre educatiu. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad