El parc previst al solar de Majorica torna a estar damunt la taula

L’Ajuntament té, per un conveni signat l’any 2005, 4.000 metres quadrats dels terrenys de l’antiga perlera

 

El departament d’Urbanisme torna a tenir el projecte per desplegar un parc públic al solar que fins l’any 2006 va ocupar l’antiga fàbrica de Perlas Majorica. Tot i que encara no es saben els detalls concrets de com podria ser el nou espai que compensaria el dèficit de zones com aquesta dins la trama urbana, l’ajuntament de Manacor vol aprofitar el romanent de tresoreria i la possibilitat de tornar a invertir part dels prop de 40 milions d’euros que té al banc, en notables millores estètiques.

De fet a principis de maig de 2018, el consistori ja va anunciar la conversió de l’antic solar en una gran zona verda d’ús públic, un cop finalitzada la descontaminació definitiva de les terres afectades pels anys de vessaments de productes químics de la perlera. El regidor de Medi Ambient per aquells temps, Pedro Rosselló, va explicar que tan sols faltava “tapar tot els forats que encara queden i que el solar es pugui netejar i tancar, tal com exigeix ​​la normativa municipal”.

Ara l’Ajuntament vol aprofitar un projecte ja perfilat per l’anterior consistori de Catalina Riera per renovar una de les entrades principals a Manacor, comptant amb el solar i la reforma integral de Via Majorica. Per fer possible la transformació urbanística d’aquest espai, però, cal que estigui aprovat el Pla General, que es preveia que ja estaria enllestit i aprovat de forma ferma abans d’acabar 2020, i que encara espera.

El projecte afectaria en principi a la zona del solar que per conveni va ser cedida al consistori l’any 2005, durant l’anterior crisi de Majorica. Gairebé 4.000 metres quadrats que inclouen les dues naus originals de l’empresa, el xalet on va residir el director de la fàbrica, Pedro Riche, i una petita caseta de vigilància.

Via Majorica serà reformada amb 1,5 milions d’euros

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad