L’aparcament soterrat de Porto Cristo continua tancat un any després

L’Ajuntament planteja ajornar entrada en funcionament de la zona blava per compensar-ho

 

L’arribada del confinament, a mitjan mes de març de l’any passat, va suposar la suspensió de bona part de la vida social i comercial tal i com la coneixíem fins aleshores. Dins les primeres mesures preses per l’ajuntament de Manacor en aquells dies hi va haver, entre d’altres, el tancament d’espais culturals, esportius, la suspensió de la zona blava ORA o el tancament dels aparcaments soterrats de Manacor i Porto Cristo. Però mentre els dos de la ciutat han tornat a obrir, el de la plaça de l’Aljub encara continua tancat quasi un any després.

La regidora d’AIPC-SyS, Júlia Acosta, va recordar la circumstància durant el darrer ple local, i va demanar quines són les raons de l’equip de govern i de la SAM (la societat anònima municipal que s’encarrega dels aparcaments) per no permetre l’aparcament subterrani al centre de Porto Cristo si la situació sanitària és similar a tot el municipi.

La resposta de l’encarregada política de la SAM, Cristina Capó, va recordar que es tracta d’una mesura que va venir marcada pel protocol d’actuacions per la pandèmia i per l’increment de la neteja de sols, maquinària, banys o baranes que seria necessària a l’instal·lació i que no es pot dur a terme amb el pàrking gratuït: “És el que vàrem explicar al consell d’administració de la SAM. Podem parlar de reobrir-lo, clar que sí, però cobrant les tarifes associaciades al servei” per poder pagar els empleats que fessin totes aquestes tasques, com passa a Manacor.

Ajornar la zona blava

El que sí contempla Capó i la SAM ara mateix si no hi ha acord per reactivar els aparcaments soterrats de la plaça de l’Aljub, és ajornar l’entrada en funcionament de la zona blava (ORA) de Porto Cristo, que en una temporada normal hauria de posar-se en marxa aquest mes de març, fins que tot es normalitzi, donant així possibilitat als veïnats de la zona a continuar aparcant de franc en vista que no es preveu un increment de cotxes derivats del turisme durant els propers mesos.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad