El Consell aprova la tercera fase de restauració de l’orgue del Convent

Conjuntament amb la de la Mare de Déu Morta, en perill imminent de pèrdua de la seva integritat

 

La Comissió Mixta entre el Bisbat de Mallorca i el Consell de Mallorca per tractar les ajudes d’enguany en matèria de patrimoni, ha aprovat enguany una inversió de 260.000 euros a repartir entre diverses intervencions a distintes parròquies de l’illa, entre les quals es troba l’església del Convent de Manacor.

A l’antiga seu dominica es restaurarà la seva Mare de Déu Morta (conjuntament amb una altra a Llucmajor), per valor de 30.000 euros. Ambdues es troben en un perill imminent de pèrdua de la seva integritat. Així mateix, també s’ha aprovat la tercera fase de la restauració de l’orgue, projecte ja iniciat en anualitat anteriors.

Les referències documentals més antigues que parlen d’ell són de el 14 d’agost de 1600, unes pistes que es van repetint al llarg de el segle XVIII. La seva construcció s’ha atribuït des de sempre a la família Caimari, encara que també hi ha notícies de com es va iniciar una recaptació per col·locar un orgue obra de Jordi Bosch, un altre famós artesà autòcton de l’època.

Viatge a l’interior de l’orgue des Convent

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad