Es realitza amb èxit un assaig per cultivar cannabis a Manacor

En aquests moments l’empresa treballa en obtenir la llicència de l’Agència Espanyola del Medicament, per tal de poder investigar les aplicacions en usos medicinals 

Empresaris locals i estrangers han competat amb èxit a una finca manacorina un estudi pilot per implementar el cultiu industrial de cannabis (cànem) a fi de desenvolupar nous productes, pràctiques, processos i tecnologies relacionades amb les diferents varietats testades.

L’empresa Miguel Galmes SL, a través del projecte ‘Assaig de varietats de cànem industrial en cultiu ecològic’, ha estat beneficiària de la línia de projectes pilot de la convocatòria  feta el 2018, per tal de poder avaluar tots els paràmetres de creixement i cercar les varietats, marcs de plantació i usos d’un cultiu que va cobrar importància temps enrera i ara sembla que podrà tenir unes noves aplicacions aprofitant les demandes de cultiu.

Per a l’assaig s’han emprat tres varietats autoritzades dins del registre europeu. La forma de cultiu es ecològica, el que suposa que s’hagi dut a terme dins una finca del municipi de Manacor registrada en el Consell Regulador d’Agricultura Ecològica.

L’empresa Dana Agronómics ha realitzat el seguiment i l’elaboració de la memòria final de resultats, en la qual s’ha fet el següent esquema de feina:

– Instància a les autoritats pertinents de la plantació per tal d’evitar qualsevol confusió amb altres varietats il·lícites

– Sembra directe i col·locació se reg localitzat, avaluant les dosis del mateix

– Recollida i assecat del material

– Analitíques completes de sòl, aigua i material vegetal al Centre Tecnologic d’Extremadura (Ctaex), organisme homologat pel Ministeri d’Interior

– També s’ha arribat a un acord amb l’empresa Unicmall per tal d’avaluar la fibra resultant amb l’aplicació de calç

-Bakertilly, a través de l’advocat Miquel Torres, ha estat qui ha assessorat en tota la part jurídica

En aquests moments l’empresa treballa en la següent fase del projecte per poder obtenir així la llicència que otorga l’Agència Espanyola del Medicament, per tal de poder investigar les aplicacions del cannabis en usos medicinals. Essent empresa col·laboradora conjuntament amb d’altres canadenques i angleses.

 

Aspecte de la plantació pilot manacorina

 

La importància històrica del cànem

El cànem ens ha acompanyat des de temps prehistòrics pel seu ús industrial i les seves propietats nutritives i beneficioses per a la salut. No obstant això, a partir de la dècada dels 70 del passat segle, després de l’aprovació d’estrictes regulacions i l’aparició de fibres sintètiques, el cànem va quedar relegat a un segon pla. En els últims anys s’ha produït un ressorgiment del cultiu industrial al nostre país. La planta va arribar a Espanya des de la Xina de la mà dels àrabs fa uns 1.500 anys. Des de llavors, es va desenvolupar una gran tradició pel seu cultiu.

Roba, menjar, mobles, oli nutritiu, farratge per a animals, biomassa per a calefacció, sabó, xampú, estores, sacs, aïllants, plàstics, pintures, combustibles, camps de cultiu per a purificació d’aigua, enriquidor de sòl etc., són alguns dels usos que podria tenir aquesta planta actualment. En alguns països (França, Canadà o Suècia) ja existeixen indústries específiques dedicades a la producció de derivats de qualitat del cànem.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad