Els actuals arbres des Torrent seran eliminats en la reforma

Una modernització que està prevista que el Consell de Mallorca dugui a terme enguany, amb un cost de 1,6 milions

 

Els arbres que actualment estan sembrats a banda i banda de l’avinguda des Torrent seran eliminats. La reforma que el Consell de Mallorca té prevista dins enguany i que contempla una reestructuració i modernització de les voravies i l’asfalt, farà que els exemplars que ara donen ombra (però que també causen greus problemes d’arrels) hagin de ser substituïts. Així ho assenayala la regidoria de Medi Ambient, que en els propers mesos té previst completar un pla d’arbrat que determini les necessitats que té el municipi en aquest sentit i així poder programar a futur.

Ara fa sis anys l’ajuntament de Manacor ja va estudiar seriosament la possibilitat de canviar totes les tipuanes que ocasionaven desperfectes a les aceres de l’avinguda, i canviar-les pels denominats platers d’ombra (platanus hispanica), menys invasius i menys embrutadors de l’espai públic. El projecte finalment es va aparcar ja que el Consell de Mallorca (que cal recordar que encara a dia d’avui és el responsable del manteniment d’aquesta via), es va negar a prestar ajuda econòmica al consistori manacorí.

Una reforma que hauria de ser imminent

A mitjans del passat més d’octubre l’Ajuntament ja sí que va confirmar que havia arribat a un acord amb l’administració insular per treure a licitació el projecte i incloure el seu cost en els comptes insulars de 2021: poc més de 1,6 milions d’euros. La responsable local d’Urbanisme, Núria Hinojosa, va explicar aleshores la priorització d’aquesta avinguda i de la Via Portugal, per damunt de l’avinguda des Tren, les tres depenents del Consell de Mallorca, administració que du dècades sense fer el manteniment que li pertoca. Porteriorment a la reforma, l’Ajuntament negociarà amb el Consell el retorn d’aquests eixos al consistori manacorí.

Pel setembre de 2019, la presidenta insular Catalina Cladera i el responsable d’Infraestructures, Iván Sevillano, van visitar la ciutat i es van comprometre a reformar dues de les tres avingudes. Pel que respecte a Via Portugal, la redacció municipal del projecte va més retrassada, el que fa que encara no s’hagi pogut remetre al Consell per la seva aprovació.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad