El Govern proposa l’hipòdrom com a punt de vacunació massiva

La conselleria de Salut ha explicat que el procés s’accelerarà a partir de març amb l’arribada de noves dosis contra la Covid

 

La Conselleria de Salut ha iniciat les converses amb diversos ajuntaments i els consells insulars per planificar la instal·lació de diversos punts de vacunació massiva contra la COVID-19. Així ho va explicar ahir la consellera, Patricia Gómez, durant la seva compareixença en el Ple del Parlament.

De moment, es preveu que el poliesportiu Germans Escales i l’Hospital Son Dureta, a Palma, el poliesportiu Mateu Canyelles d’Inca i l’hipòdrom de Manacor acullin línies d’equips de vacunació d’atenció primària. A Eivissa, els tècnics del Servei de Salut han d’avaluar dues possibles ubicacions: el recinte de Fires, Congressos i Esdeveniments o el poliesportiu Es Pratet de la ciutat d’Eivissa. A Menorca, els tècnics avaluen el Recinte Firal de Maó i la sala polivalent del centre sanitari Canal Salat, a Ciutadella. Quant a Formentera, la Conselleria continua en converses amb el Consell de l’illa per acabar de perfilar la ubicació del dispositiu.

Per a l’aplicació de les dosis es crearan 58 equips de vacunació, cadascun format per una infermera administradora, 1 per al registre i incidències dels pacients i 1 TCAE (tècnic en cures auxiliars d’infermeria). Així mateix, també està previst que hi hagi 6 infermeres coordinadores i 1 infermera coordinadora general. En total, un dispositiu format per 181 sanitaris, que es podrà adaptar en funció de les necessitats.

Gómez va explicar que el procés de vacunació s’accelerarà a partir d’ara. Les Illes Balears rebran des d’aquesta setmana i fins a principis de març devers 84.000 dosis de vacunes: Pfizer té previst enviar-ne 30.000; Moderna, 9.800, i AstraZeneca -la darrera en aprovar-se per part de l’Agència Europea del Medicament- n’enviarà 43.800 dosis. En aquest sentit, va anunciar que el proper mes de març es començaran a rebre quantitats més importants, ja que és molt possible que hi hagi noves vacunes en el mercat i que els fabricants actuals incrementin la producció.

La consellera va dir ahir que fins dilluns’havien aplicat 36.700 dosis, la pràctica totalitat de les vacunes rebudes per part del Ministeri. El procés de vacunació podrà continuar aquesta setmana, després que a principi de setmana arribàs part de la partida setmanal compromesa per Pfizer, i que es completarà amb més vials de Moderna i AstraZeneca.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad