Alta tensió al ple municipal: “Deixi de fer el ridícul”

El ple ordinari del mes de febrer es va convertir ahir vespre en una pel·lícula tensa i malhumorada, de frases gruixades, crits i denúncies de censura. La tensió es va alliberar en el moment que el Partit Popular de Manacor va formular la seva pregunta referida a la paralització, per part del departament d’Urbanisme, d’unes obres del carrer Comares i a nom de familiars del regidor de Recursos Humans, Joan Gaià. La seva portaveu, Maria Antònia Sansó, li va demanar explicacions i si en tenia constància de les anomalies del projecte. “Uns familiars directes no es van ajustar a una llicència donada. Això crea desconfiança, senyor Gaià”.

Feia uns dies, el propi PP havia enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació sol·licitant la dimissió de Gaià si ell o el batle, Miquel Oliver (ambdós de Més-Esquerra) no donaven explicacions sobre l’expedient obert. Tot i que no va poder fer públics els noms dels familars (per la llei de protecció de dades) sí que tant el partit com varis mitjans de comunicació van aconseguir l’expedient filtrat des del mateix Ajuntament, cosa que va acabar per indignar Joan Gaià.

“Fa uns dies la vaig cridar per telèfon per explicar-li i crec que vaig ser clar. Tot això vulnera el dret a la intimitat de la meva família. No tenc res a amagar, perquè maldament vostès ho vulguin fer veure no tots som iguals ni estam en política per fer favors“, va explicar el regidor amb to molt seriós. “Evidentment que sabia que s’estaven fent obres a la casa, però jo no vaig demanant ni mirant l’expedient, que jo encara no he vist per cert. Si l’obra no s’ajusta a una comunicació previa dictada per Urbanisme, se solventarà amb un tràmit administratiu”.

“Aquí s’han juntat la fam amb les ganes de menjar, què comenci la festa!”, va dir emprenyat. “Tot aquest tema s’ha iniciat únicament amb ganes de fer-me mal i per part de gent que en vol treure cullerada, com algunes persones del seu grup”, i en referència a un mitjà de comunicació local. Això és un femer… no tots estam en política per aprofitar-nos del càrrec, n’hi ha que tenim una altra professió i estam aquí només per servir el poble”.

“Un mitjà de premsa groga”

Per la seva banda, el batle de Manacor també va voler intervenir per defensar el seu regidor i per criticar les acusacions del Partit Popular: “Tenc un cosí a Palma que ha fet obra i el meu germà que ha d’arreglar la teulada. Jo no som responsable del que facin i ni tan sols vull que m’ho contin… en aquest cas és el mateix, deixi d’intentar donar mala imatge al senyor Gaià, perquè està vostè fent el paper”, va dir referint-se a Maria Antònia Sansó. “De fet la notícia només va ser treta per un mitjà de premsa groga de Manacor, cap altra la va voler ‘comprar”.

Fou aquí quan, després de l’exposició de motius inicial, Sansó va voler tornar a tancar el debat, cosa que no va ser permesa per Oliver, que es va emparar en el reglament local per impedir-ho. Un altre moment de tensió en que se li va tancar el micròfon perquè no pogués parlar. “Deixi de fer el ridícul senyora Sansó, el seu torn d’intervenció ha acabat”, digué Oliver de mala manera, cosa que sí que va ser aprofitada per la també regidora del PP, Maria Bel Bauzá, en la següent pregunta, per denunciar la feta: “Visca la censura, senyor batle”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad