Tones d’enderrocs del Principal continuen encallats a un solar municipal

La imatge

 

Tones d’enderrocs procedents de les obres de demolició de dues plantes i mitja dels aparcaments del Principal, encara descansen a un solar municipal del carrer del Pilar. Més d’un any després de la finalització de les obres, problemes judicials fan que l’obra encara no estigui recepcionada a dia d’avui.

I és que fa poc arribaren distintes resolucions, dictades per altres jutjats diferents al de la sentència inicial que obligava l’Ajuntament a tomar l’excés de volum, que han paralitzat el pas definitiu cap a la restitució de la legalitat i el retorn a la normalitat pels usuaris i llogaters de places. Així idò, la muntanya d’enderrocs continua al solar on s’hi haurien de construïr els nous jutjats de Manacor, just al començament del camí de ses Pedreres.

El problema, idò, arrenca el 1969 quan, demolit l’antic Teatre Principal, els propietaris van sol·licitar al consistori una llicència d’obres per construir tres plantes d’aparcaments subterranis i quatre en superfície.

Diversos problemes econòmics van obligar a auturar les obres a mig camí. Mentrestant, el 1980, la Sala aprovava unes noves normes urbanístiques que limitaven a dues les altures el creixement de finques del carrer Amistat, on precisament se situa el pàrquing.

El 1990, el grup d’inversors va demanar al consistori permís per finalitzar el projecte redactat vint anys enrere. Curiosament no hi va haver impediments i els aparcaments van concloure segons el pla inicial. Però mentrestant, una veïna afectada pels sorolls i la falta de llum pel creixement de l’immoble, va denunciar a l’Ajuntament per la concessió il·legal de la nova llicència. I aquí va començar tot.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad