Tot a punt per a la tercera campanya de vals de consum

Fins ara han generat un volum de compres d’1,6 milions d’euros

 

Els vals de consum posats en circulació per l’ajuntament de Manacor des del passat 14 de desembre han generat un volum de compres total de 1,6 milions d’euros entre la primera i la segona campanya. En total, s’han descanviat 67.331 vals, el que representa una injecció directa per als negocis adherits de 673.310 euros públics. Està previst que a partir de demà 5 de febrer qui vulgui sen pugui descarregar dos més.

Per sectors, el 25% dels vals que s’han descanviat entre el 14 de desembre i el 31 de gener s’han gastat en moda, amb una compra mitjana de 42 euros; el 24% s’han descanviat en alimentació, vins, caves i destil·lats, amb una compra mitjana de 30 euros; el 12% s’han gastat en esports amb una compra mitjana de 50 euros; i l’11% en decoració, il·luminació, electricitat, electrodomèstics i llar, amb una compra mitjana de 41 euros.

Balanç de la segona campanya

L’Ajuntament de Manacor va posar en circulació el passat 14 de desembre 800.000 euros en vals de consum de 10 euros, destinats als ciutadans amb l’objectiu d’incentivar el consum local en un moment econòmic especialment difícil. Entre el 14 de desembre i el 31 de desembre es varen descarregar 36.710 i 31.618 vals es varen descanviar als 150 comerços i establiments adherits a la iniciativa municipal.

La segona campanya dels vals de consum, iniciada el passat 5 de gener i que va finalitzar dia 31 de gener ha generat compres per valor de 857.534 euros, en 21.426 compres. El nombre de vals descanviats han estat 35.687, el que suposa que la suma total dels vals gastats ascendeix a 356.870 euros.

Per sectors, el 26% dels vals (6.139 vals) s’han gastat en alimentació, amb una compra mitjana de 29 euros; el 24% dels vals (5.083) s’han gastat en roba, amb una compra mitjana de 40 euros; el 12% (2.517 vals) s’ha gastat en decoració, il·luminació, electricitat, electrodomèstics i llar, amb una compra mitjana de 42 euros; i l’11% (2.250 vals) en esports, amb una compra mitjana de 49 euros.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, valora «molt positivament» el desenvolupament de la segona campanya dels vals ja que «el volum de negoci que han generat els vals ha doblat la inversió pública inicial». «Ara la prioritat és que tots els establiments puguin cobrar el més aviat possible l’equivalent als vals descanviats, pel que ja hem previst que tots els expedients s’aprovin a la propera Junta de Govern de dia 12 de febrer i així la setmana del 15 al 19 de febrer, l’Ajuntament ja haurà completat tots els pagaments», ha assegurat.

Tercera campanya

L’Ajuntament de Manacor posa en marxa a partir d’aquest divendres 5 de febrer la tercera campanya dels vals de consum amb l’objectiu d’esgotar els 126.690 euros dels 800.000 inicials destinats a aquesta iniciativa i que encara no s’han gastat. Així, a partir d’aquest divendres 5 i fins

dia 28 de febrer, totes les persones majors de 18 anys empadronades a Manacor podran tornar a disposar de 2 vals de consum per valor de 10 euros cada un a la pàgina web www.jabatega.com. Des de l’Ajuntament de Manacor es convida els ciutadans que es tornin a descarregar els vals i als comerços i serveis que no ho han fet a la primera i a la segona campanya, que s’hi adhereixin ara. Es recorda als ciutadans que per descarregar-se els vals s’hauran de tornar a donar d’alta, ja que tot torna a començar de zero.

Igualment, per a aquelles persones que ho necessitin, el departament de Desenvolupament Local atén un màxim de 50 ciutadans cada dia d’11h a 13h a les dependències municipals de la planta baixa del carrer Major.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad