En referència a la crisi provocada per la tala d’arbres a s’Illot i la manca d’informació per part del PSOE cap els socis de govern
La crisi dels arbres de s’Illot ha provocat un canvi d’estratègia a distints departaments municipals. La desinformació ciutadana respecte la tala de més de 50 exemplars fa poc més d’un mes i la negativa inicial del PSOE de sembrar nou arbrat a la zona afectada, van provocar diverses reunions posteriors per intentar corregir el problema. Així les coses, aquest dimarts el responsable municipal de Medi Ambient, Sebastià Llodrà (Més-Esquerra), va anunciar que, a partir d’ara, la delegació d’Urbanisme (gestionada pels socialistes) haurà de comptar amb l’assessorament ambiental “des del principi” en el projectes que afectin la vegetació i l’entorn veïnal.
“Hem arribat a un acord amb Urbanisme per unificar criteris i protocols: socials, econòmics, estètics o de salut”, explica Llodrà, que al·ludeix a “l’experiència” que tenen els tècnics de l’àrea i en previsió de l’obra pública que es durà a terme durant l’any 2021 amb el remanent pressupostari.
A la pregunta sobre si el PSOE (Urbanisme i Zona Costanera) tenia previst tornar a sembrar arbres de s’Illot i per tant la col·laboració no va existir en aquest sentit, Llodrà va haver de contestar que efectivament el projecte inicial no ho contemplava. Simplement un asfaltat per allà on es fes passar el nou cablejat i sense tan sols els espais o forats adients per tornar a col·locar-hi un arbre.
Tot i això, com ja és sabut a hores d’ara, està confirmada tant per l’Ajuntament com per part de l’empresa, la sembra de 64 lledoners als carrers afectats, a raó de tres per cada lateral d’illeta. Després de la pressió de Medi Ambient i sobretot de la recollida de signatures iniciada per part de veïnats de s’Illot i la seva posterior presentació al registre consistorial.
Registren 36 fulls de signatures contràries a l’actuació municipal a Cala Morlanda