Els caçadors manacorins s’uneixen contra la processionària

Aquestes accions complementen el tractament d’endoteràpia que fa l’Ajuntament de Manacor a 300 pins

 

Aquest cap de setmana s’han realitat actuacions per eliminar les bosses de la processionària del pi mitjançant el tir amb escopeta als carrers amb pins del municipi. Aquestes accions s’han fet amb la col·laboració de l’Associació de Caçadors de Manacor i amb la supervisió de la Policia Local. 

Amb aquesta tècnica es destrueixen les bosses i l’eruga es mor. En no poder baixar del pi per enterrar-se, s’eliminen també les molèsties que pot provocar a les persones i als animals, causades pel contacte amb els pèls urticants. 

Les actuacions s’han realitzat als principals carrers amb pins de s’Illot, la zona de Sa Torre de Porto Cristo, els carrers adjacents a la plaça del Monument, així com la plaça de la Fonera i els carrers dels voltants. Pel que fa a Cala Mendia, la campanya es va centrar a l’Avinguda Alfons XII i carrers annexos.  Aquesta campanya es completarà el proper 6 de febrer. 

Endoteràpia del pi front la processionària 

Els passats mesos d’octubre i novembre de 2020 l’Ajuntament de Manacor també va fer el tractament de 300 pins de diverses places i col·legis del municipi contra la processionària del pi amb el sistema conegut com endoteràpia. L’endoteràpia és un tractament que consisteix en l’aplicació de productes fitosanitàris a l’arbre, mitjançant injeccions al tronc, facilitant una distribució ràpida del producte per tota la planta. S’ha demostrat que aquest tipus de tractaments tenen efectes de protecció més ràpids i tenen una gran eficàcia davant la plaga. S’ha fet el tractament a 300 pins dels nuclis costaners, des de Cala Murada fins a s’Illot. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad