Sa Bassa queda sense cap terrassa 20 anys després

Una imatge inusual motivada per la covid i les ventades, que no es repetia des de la darrera reforma de l’adoquinat

 

La plaça de Sa Bassa s’ha quedat sense cap terrassa. La nova onada de contagis per Covid i la ventada d’aquest divendres han fet que ni tan sols hi quedin cadires ni cap tipus de tancat que delimiti la zona dels distints bars i cafeteries que hi tenen obert habitualment. Una estampa molt particular que no es repetia des de 2002, quan es van arreglar una serie de desperfectes en el adquins de la plaça, que obligaren a tancar zones del centre peatonal durant uns mesos.

170 milions de pessetes

De fet, el centre de Manacor va ser empedrat i tancat al trànsit rodat inicialment el 1998. L’àrea, ampliada durant els últims anys, va abastar aleshores 8.000 metres quadrats i va costar 170 milions de pessetes, o el que vindria a ser el mateix, una mica més d’un milió d’euros. Tot això en contra de la majoria d’establiments comercials de la zona, que creien que amb la peatonalització perdrien clients.

Al cap d’uns anys, el problema no va ser ni de bon tros aquest, sinó el desgast i el trencament de rajoles, tantesque va obligar a l’Ajuntament a intervenir de debò. Ho va fer primer Melchor Mascaró SA, pel gener de 2002, apedaçant el treball inicial. Però els problemes van continuar fins que al març de 2003 les llambordes inservibles van arribar a ser la meitat. La brigada municipal les va reposar (en moltes zones es van canviar per complet) tot i que l’obra encara no havia estat recepcionada pel consistori. El 2004 es decideix acabar de canviar l’adoquinat per complet, incloent l’últim tram del carrer Joan Lliteres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad