L’Ajuntament obri 35 expedients per infraccions urbanístiques

“Volem que la feina surti i complir amb els plaços que ens marca la llei; el que passa és que tenim pocs recursos humans disponibles”

 

L’ajuntament de Manacor va obrir durant 2020 un total de 35 expedients per infraccions urbanístiques dins els distints nuclis urbans del municipi. D’aquestes ordres de fer o ordres d’execució per arreglar diferents irregularitats comeses pels particulars, tan sols 7 han pogut ser tancades dins els darrers dotze mesos. Així ho va explicar la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, durant el darrer ple municipal de gener, a partir d’una sol·licitud feta per Bel Febrer (El Pi).

Els 28 expedients restants “estan a falta de visites de zeladors o d’informes tècnics concrets. No es tracta d’una manca de voluntat política com li passava a vostè”, va recriminar fa uns dies Hinojosa a la regidora regionalista, “sino que volem que la feina surti i complir amb els plaços que ens marca la llei; el que passa és que tenim dificultats pel que fa als recursos humans disponibles”.

Febrer va demanar també si el consistori ha reservat per enguany alguna partida pressupostària per poder acometre actuacions subsidiàries arribat el cas, és a dir, actuar urbanísticament per corregir infraccions per després passar la factura de les obres al particular. “No hi ha partida reservada perquè pensam que seria injust. El particular té el deure de conservació i el pressupost entenem que està per altres coses. Som més partidaris de seguir les passes establertes”.

La majoria dels expedients per infraccions urbanístiques oberts per l’ajuntament de Manacor estan relacionats o bé en l’inici d’obres de construcció o reforma abans que la corporació municipal els hagi donat permís, o bé per edificar sense cap sol·licitud, i per tant no haver pagat els impostos o taxes pertinents. “No som partidares de l’execució subsidiària perquè hi ha altres mètodes. L’Ajuntament no mirarà cap a un altre costat en aquest sentit, i no premiarà al qui facin les coses malament”, va dir Hinojosa.

Les passes en cas d’infracció són clares: primer es concerta una audiència entre l’interessant i el departament d’Urbanisme, per després programar una intervenció amb un projecte associat per corregir-la. Si al cap del termini temporal establert l’infractor no ho complert, el consistori pot imposar una multa coercitiva (econòmica) que es pot allargar fins a 12 mesos, o bé en darrer cas una ordre subsidiària.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad