L’Ajuntament ja ha abonat 326.000 euros en ajudes a comerços i bars

Completa aquesta setmana el pagament a tots els comerços, bars i restaurants acollits a les subvencions municipals per fer front a la Covid-19

 

L’ajuntament de Manacor ja ha aprovat en Junta de Govern el pagament de 169.400 euros corresponents a 61 comerços i serveis adherits a la campanya dels vals de consum municipals. D’altra banda, també ha abonat també 155.800 euros a 70 bars i restaurants de Manacor afectats pel confinament perimetral de la ciutat decretat els passats mesos d’octubre i novembre per part de la Conselleria de Salut i que sol·licitaren els ajuts directes municipals per pal·liar els perjudicis econòmics que patiren. Les quantitats abonades fins el moment ascendeixen als 326.000 euros en total.

La Junta de Govern municipal donarà llum verda aquest divendres al reemborsament de les quantitats dels vals aportats per 26 negocis més, un número que podria augmentar si algun dels 35 establiments que es troben pendents d’esmenar algunes deficiències, les resolen abans. Així i tot, el departament de Desenvolupament Local preveu que al llarg de la setmana que ve els 316.180 euros en concepte de vals de consum que es varen adherir a la iniciativa ja s’hauran abonat a la totalitat dels 122 negocis adherits.

L’Ajuntament de Manacor va posar en marxa la primera campanya dels vals de consum el passat 14 de desembre i aquests pagaments corresponen a les quantitats de vals descanviats fins a dia 31 de desembre. Tots els departaments implicats han fet un esforç per resoldre amb la màxima celeritat possible tots els expedients, donada la gravetat de la situació econòmica, marcada pels efectes de la Covid-19. Així, els pagaments s’hauran resolt en un termini màxim d’un mes.

Cal recordar que des del passat 5 de gener i fins dia 31 està en marxa la segona campanya dels vals de consum. La iniciativa municipal s’anirà prorrogant fins que s’exhaureixin els 800.000 euros aprovats a aquest efecte.

Pagament realitzat a setanta bars i restaurants

L’Ajuntament de Manacor ja ha abonat també 155.800 euros a 70 bars i restaurants de Manacor afectats pel confinament perimetral de la ciutat decretat els passats mesos d’octubre i novembre per part de la Conselleria de Salut i que sol·licitaren els ajuts directes municipals per pal·liar els perjudicis econòmics que patiren. Es preveu que aquest divendres la Junta de Govern municipal aprovi el pagament de, com a mínim, 25 sol·licituds més, que ja compten amb el vist-i-plau de tots els informes. Així mateix, actualment una vintena estan pendents que la Policia Local emeti l’informe preceptiu i altres 11 estan en procés de revisió. En qualsevol cas, es preveu que la setmana que ve ja s’haurà completat el pagament d’aquests ajuts a tots aquells bars i restaurants que els sol·licitaren.

Cal recordar que l’Ajuntament de Manacor va aprovar destinar 300.000 euros en concepte d’ajuts directes als negocis de restauració afectats pel confinament perimetral de la ciutat de Manacor, on només estaven autoritzats a obrir les terrasses, aquells que en tenien.

Els ajuts determinen una quantitat econòmica en funció del número de taules. Així, aquells bars i restaurants que no tenien terrassa han pogut rebre fins a 2.600 euros, aquells que tenen entre 1 i 4 taules han pogut sol·licitar 2.300 euros, aquells que tenen entre 5 i 8 taules han pogut demanar 2.100 euros, aquells que tenen entres 9 i 12 taules han pogut rebre 1.900 euros, aquells que tenen entre 13 i 16 taules poden demanar 1.700 euros, i aquells que tenen 17 o més taules han pogut sol·licitar 1.500 euros.

Aquests ajuts directes se sumen a la partida de 80.000 euros que es varen destinar la tardor passada a reemborsar les despeses ja abonades de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules, cadires i mercaderies, o altres despeses derivades de l’ocupació de la via pública, com l’adquisició de taules, cadires, para-sols o tendals.

Així mateix, l’Ajuntament també ha facilitat els darrers mesos i d’ençà de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 l’ampliació de terrasses perquè els negocis tinguin la menor afectació econòmica possible.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad