La desinfecció de les zones infantils costa 30.000 euros mensuals

Un cost que ha d’assumir en solitari l’Ajuntament, tot i ser una mesura dictada pel Govern

 

Els 32 parcs i zones infantils dels que disposi el municipi de Manacor han de ser desinfectats cada dia. Així ho contempla el decret de mesures dictades des del Govern per tal que siguin espais segurs pel joc dels més petits. Tot i això, l’administració autonòmica no dota als ajuntaments de cap partida econòmica per poder fer front a l’ordre. D’aquesta manera, durant el passat mes de desembre el consistori manacorí (tots els ciutadans) va haver de pagar una factura de 30.000 euros per les feines realitzades per l’empresa especialitzada.

L’Ajuntament compta a distintes empreses responsables que les zones de jocs infantils presentin un aspecte òptim. Segons explica el responsable municipal de l’àrea, Sebastià Llodrà, el manteniment ordinari (és a dir qui s’encarrega de canviar peces o arreglar desperfectes) ho fa Acciona arrán del darrer contracte de jardineria que va entrar en vigor fa uns mesos. El de neteja depèn de l’espai verd on es situi el parc; és a dir, el del Molí den Beió el du a terme Estel de Llevant perquè és qui fa la jardineria de l’espai. Així com Aproscom es reponsable de la del Parc del Sol i la Lluna de Porto Cristo.

En el cas de la desinfecció (que no va per contracte sino per factura en ser una situació sobrevinguda), la responsable és Lokímica, empresa especialitzada també en el control i extinció de plagues, que realitza la feina de dilluns a diumenge seguint estrictes protocols. Abans, mentre no va entrar en vigor el nou contracte de jardineria, ho feia Melchor Mascaró, “llevant hores de la seva feina principal”. “El que no pot ser és que ho haguem d’assumir des de l’Ajuntament, perquè imaginau si això s’allarga mig any el que costarà. És molt bo de fer decretar mesures des de Palma o des del Govern, sense pensar que impliquen un cost”, critica Llodrà.

El que no convenç però al Partit Popular local, que pensa que els parcs infantils “segueixen bruts”, segons la seva regidora Maria Bel Bauzá: “El sector infantil ha estat un dels més perjudicats per la crisi sanitària, cada vegada tenen menys possibilitats d’anar a activitats extraescolars i reunir-se amb els seus amics i aquestes zones són les úniques on poden tenir un cert oci. No entenc perquè continuen tan brutes”. Bauzá posa l’exemple del parc des Riuet de Porto Cristo, “on hi ha jocs espenyats i on un nin que estava jugant l’altre dia hagués pogut caure i fer-se molt de mal. La neteja, el control i el manteniment és fonamental”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad