El Mossèn Alcover recorda els seus grans foguerons

Que durant dècades han estat els més espectaculars de cada 16 de gener a Manacor

 

Tracionalment l’institut Mossèn Alcover de Manacor s’ha caracteritzat durant les darreres dècades per desplegar grans foguerons de Sant Antoni enmig de la pista exterior de bàsquet. Dissenyats molts anys per Jaume Rosselló Cándido com si fossin petites falles, sempre han despertat la sorpresa i admiració dels santantoniers (manacorins o no) que han marcat amb vermell l’IES Mossèn Alcover com a punt d’aturada en la ruta de foguerons a veure abans de la cremada del 16 de gener a les 20h.

Lamentablement enguany no podrà ser. Es posa punt i seguit a una litúrgia d’estructures que en moltes ocasions tenien més de cinc metres d’altura i que s’havien de muntar per elements i utilitzant una grua. Ara el propi centre ha recordat a les seves xarxes socials algunes imatges d’aquells anys extraordinaris (en la dècada dels 90 sobretot).

“Enguany la pandèmia no ens deixa fer fogueró ni celebrar Sant Antoni. No podem fer la feina que hem fet les darreres dècades: ajudar entre tots (pares, alumnes i professors) a transmetre la festa als joves de la comarca. Però, al manco, podem fer memòria dels foguerons de tots aquests anys a través d’una recopilació de fotos que ha fet el Departament de Dibuix. Molts d’anys i visca sant Antoni!”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad