Comença avui la vacunació de 685 professionals de l’hospital

Aquesta fase no reservarà la segona dosi (com sí que es va fer a les residències), el que permetrà augmentar el ritme de la vacunació

 

La Conselleria de Salut i Consum comença avui la vacunació contra la COVID-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a la anomenada primera línia COVID de les Illes, 685 d’ells de l’Hospital de Manacor. Són professionals de la xarxa pública i privada que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent. A Manacor Antònia Jaume Vich, de la plata d’hospitalització covid, ha estat la primera.

A Mallorca estan citats per ser vacunats 4.042 professionals de la sanitat pública i 557 de la sanitat privada:

 • Hospital Universitari Son Espases: 1.815
 • Hospital Universitari Son Llàtzer: 952
 • Hospital de Manacor: 685
 • Hospital d’Inca: 590
 • Atenció Primària: 334
 • SAMU 061: 200

Per dur a terme la vacunació de professionals el Servei de Salut ha fet un enviament de vacunes a tots els centres vacunadors.

 • Hospital Universitari Son Espases: 975 dosis
 • Hospital Universitari Son Llàtzer: 975 dosis
 • Hospital de Manacor: 525 dosis
 • Hospital Comarcal d’Inca: 470 dosis
 • Atenció Primària de Mallorca: 1.300 dosis
 • Àrea Sanitària d’Eivissa i Formentera: 975 dosis
 • Àrea Sanitària de Menorca: 975 dosis

El ritme de vacunació als centres sanitaris serà d’aproximadament 200 persones al dia.

Aquesta fase de vacunació no reservarà la segona dosi (com sí que es va fer amb la vacunació de residències), el que permetrà augmentar el ritme de la vacunació. Està previst que els 7.337 professionals estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes. Una vegada acabi la vacunació de primera dosi del col·lectiu de professionals de major risc, els seguirà la resta de professionals. Aproximadament aquest col·lectiu comprendrà la vacunació de 30.000 persones.

Paral·lelament els equips de vacunació d’atenció primària continuaran vacunant els usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i a aquelles residències que per mor d’un brot no han pogut ser vacunades. Hi ha aproximadament 1.600 professionals i usuaris de residències de persones amb discapacitat. En total hi ha 19 residències de Mallorca; 8 a Menorca i 3 a Eivissa.

Dades de vacunació

Fins ara, el Servei de Salut ha rebut un total de 12.850 vacunes de la companyia Pfizer. Demà s’espera afegir-ne 5.850 més del tercer enviament. A finals de setmana s’espera un primer enviament de 600 dosi de vacunes de la companyia Moderna.

A hores d’ara ha acabat la vacunació de la primera dosi a les residències de gent gran a les tres illes i ha començat la vacunació de les residències de discapacitats. En total ja s’han posades —en data d’ahir—5.123 vacunes a les Illes Balears (3.806 a Mallorca, 741 a Menorca i 628 a Eivissa).

Cal destacar que cada persona vacunada reb un justificant de vacunació en el qual constarà la dosi, data, lot i data de la 2a dosi, així com una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

El Servei de Salut va formar un total de 150 professionals d’atenció primària i del Servei de Prevenció i Riscs Laborals del Servei de Salut per dur a terme la vacunació a totes les illes. En total, dins el primer trimestre de l’any s’espera vacunar 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosi per persona amb un període de diferència de tres setmanes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad