39 Escalons projecta ‘Noches de vino tinto’ aquest dissabte al Conservatori

Aquest proper dissabte 16 de gener, a les 18 h. al conservatori de Manacor, el Cinemaclub 39 escalons projectarà de manera gratuïta la pel·lícula ‘Noches de vino tinto’, del realitzador José María Nunes i filmada l’any 1967. La presentació i el col·loqui a càrrec de Julio Lamaña Orozco.

Una al·lota decebuda amb la seva parella deambula de nit pels carrers del Barri Xino barcelonès. A una tasca coneix un jove que també té problemes sentimentals. Emparats per la nit, ben conscients de la solitud que comparteixen, comencen un itinerari per diferents tavernes de la ciutat compartint alhora pensaments, records i divagacions sota l’aura quasi cerimonial d’una particular manera de consumir vi que no s’aturarà fins a l’arribada del dia nou.

Aquesta havia de ser una projecció molt especial perquè 39 Escalons a compartís i celebrés el Premi José Maria Nunes que va rebre el passat mes d’octubre de part de la Federació Catalana de Cineclubs. “En principi havia de ser una mica de festeta alhora que també presentació de la temporada 20/21. La pandèmia no només ens ha fet endarrerir la fita sinó que, amb la col·lecció de restriccions covid que estem vivint, és impossible celebrar res que no sigui el simple fet de resistir dia a dia i continuar cercant nous camins cap a temps millors”.

“Per això no volem deixar passar l’oportunitat de poder projectar l’obra magna d’aquest esperit valent, incansable i lliure que dona nom al premi rebut, amb una còpia impecable restaurada per la Filmoteca de Catalunya. Sempre és adient i molt sà recordar figures tan emblemàtiques com la seva. Al mateix temps, aquesta projecció ens servirà també per a retre un petit homenatge a Enrique Irazoqui, que va deixar aquest món a mitjans del mes de setembre. Així i tot, la projecció ni molt manco estarà despullada. Presentarà la pel·lícula i conduirà el col·loqui posterior una figura no menys emblemàtica del món cineclubista mundial com és Julio Lamaña Orozco, amic personal de José María Nunes i que no pocs col·loquis va compartir amb el mestre portuguès. Llavors, com podeu veure, la màgia de l’experiència està més que assegurada”. 

Julio Lamaña Orozco (Barcelona). Realitzador, cineclubista, gestor cultural, professor d’història del cinema. President de la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) (2003/2006). Actualment és el Secretari General de la Federació Internacional de Cineclubs. Promotor de la distribuïdora alternativa i cineclubista Cinesud. Soci fundador del cineclub BEC (Barcelona Espai de Cinema). Col·laborador del cineclub La imagen viajera (Bogotà).

Ha impartit diversos cursos i tallers a La casa Elizalde de Barcelona, a la Filmoteca de Catalunya, a la Cinemateca Distrital de Bogotà, a la Red de Cineclubes de Ecuador o a la Conferencia Mundial de Cineclubes de Mèxic, entre altres. Al 2015 debuta com a director de cinema. Els seus 5 curts documentals han estat seleccionats per més de 90 festivals arreu del món. Actualment està acabant de muntar a Colòmbia el seu primer llargmetratge “Ante un espejo oscuro”, codirigint amb el seu inseparable Ricardo Perea.

Organitza: Cinemaclub 39 escalons, Federació Catalana de Cineclubs, Dones de Llevant i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor amb la col·laboració de Filmoteca de Catalunya i Conservatori de Música de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad