Opinió
Sebastià Nadal, regidor local del PSOE i responsable de la Zona Costanera, es va haver de ‘menjar’ ahir vespre la defensa de l’actuació municipal en la polèmica tala de més d’una cinquantena d’àrbres a s’Illot. Visiblement nerviós per la pregunta formulada per AIPC-SyS sobre la inexistència d’un informe ambiental que avalés la destrossa duta a terme fa tres setmanes, Nadal es va dedicar a tirar pilotes fora, primer criticant la redacció de la moció de l’oposició per després al·ludir a una suposada manca d’intel·lecte dels seus interlocutors per entendre la situació.
Com deim va haver d’assumir una rèplica que li hagués pertocat a altres responsables del PSOE que realment sí que tenien el projecte més per mà. Així Nadal es va escudar en una molt lloable acció de millora de les voravies i l’enllumenat públic de la zona aprofitant mig milió d’euros procedents de la fallida del touroperador anglès Thomàs Cook (que ningú ha criticat), per no entrar en el tema més important: la manca de pedagogia i l’amor per la tecnocràcia que partits estatals com el PSOE entenen encara com la millor solució.
“Ens basam en criteris tècnics i en l’interès general”, va dir ahir al ple ordinari de gener on se li va plantejar la pregunta. Només faltaria que la base de tota actuació no fos aquesta. Però d’aquí a creure que no fa falta fer res més, i que mostrant un mapa a l’associació de veïnats està tot solucionat, hi han vàries passes de distància. Unes passes que es resumeixen en una paraula: empatia. O el seu defecte. Curiós, venint d’un docent. On entra la política en tota aquesta fórmula?. Per què no es va convocar una reunió informativa amb els afectats per explicar el projecte en un tema tan sensible?.
El senyor Nadal també va voler fer un exercici de reduccionisme més propi del populisme que no d’un partit que trepitja (en teoria) el carrer i les seves sensibilitats, quan va insinuar en vàries ocasions que les protestes veïnals responen a interessos particulars, una enrabiada d’alguns silloters “que s’han quedat sense l’ombra dels arbres” oblidant-se dels demés i criticant la seva poca solidaritat cap el conjunt.
És el mateix regidor que abans de la polèmica (publicada reiteradament en diversos mitjans manacorins) no preveia la resembra de cap arbre a la zona “perquè no entrava dins el pressupost i perquè era responsabilitat d’altres àrees”. Ahir, en canvi, sí que va treure pit dient que se’n tornaran a col·locar “i que els qui ara veuen el tema com un tassó mig buit, després els vessarà”, emprant novament una actitud prepotent cap el regidor d’AIPC-SyS, Antonio García, que era qui li va plantejar la qüestió, i per extensió cap els residents afectats per la tala.
Una actuació poc explicada, en definitiva, que ens consta que no ha agradat gens ni als socis de govern municipal, ni a importants socialistes històrics de Manacor, que han intentat cridar per telèfon els actuals regidors per recriminar-lis la manca de sensibilitat. Alguna d’aquestes trucades encara no han estat ni contestades.
Per acabar cal dir també que, efectivament, no hi ha cap informe ambiental que avali l’actuació, com va reconèixer ahir Sebastià Nadal, només criteris tècnics “perquè tanmateix no haguessin estat vinculants”. Una llunyania amb el poble que fa que el PSOE continui tenint un pes secundari a la zona costanera, si ens guiam per les eleccions municipals de les darreres dècades.
Registren 36 fulls de signatures contràries a l’actuació municipal a Cala Morlanda
El PSOE tampoc va informar de la tala d’arbres als socis de govern
Cercador d’històries. Redactor durant més d’una dècada a la delegació de Manacor de Diario de Mallorca