Manacor està 11 mesos per donar una llicència d’obra major

L’Ajuntament ho justifica per una manca de personal i les deficiències que molts projectes presenten inicialment

 

L’ajuntament de Manacor està gairebé un any a atorgar una llicència d’obra major. Més concretament 11 mesos per un projecte bàsic, des de que el promotor entra la sol·licitud al departament d’Urbanisme local. La responsable política de l’àrea, Núria Hinojosa, va voler defensar la situació per la manca de personal tècnic i per les deficiències que molts de projectes presenten inicialment i que després han de ser esmenats: “Som els que som i si vol que doblem esforços hauríem de doblar jornades”, va contestar al regidor Antoni Sureda (PP), quan aquest li va demanar ahir pels retards en les concessions.

“Pens que s’hauria de ser molt més prudent en un tema com aquest”, va dir Sureda, després d’escoltar els 10 tipus de sol·licituds que arriben fins el departament d’Urbanisme i que Hinojosa va ennumerar: com per exemple els 6 mesos que el consistori està a contestar per esmena de deficiències, o els 7 per les legalitzacions de projectes.

“És una situació que no ens agrada, però que és la que és”, va reafirmar la regidora del PSOE, que va intentar treure ferro repartint responsabilitats: “Pot ser és cert que l’Ajuntament té un 50% de la culpa, però l’altra meitat és dels particulars i professionals” que presenten projectes que no s’ajusten als preceptes urbanístics.

La crisi sanitària ha afectat poc les sol·licituds

Tenint en compte la greu crisi sanitària patida durant 2020 i les seves evidents conseqüències econòmiques, cal assenyalar que això no ha provocat un descens massa marcat en les sol·licituds de projectes d’obra al municipi de Manacor. D’aquesta manera, sabem que si durant el 2019 foren exactament 700 els que es presentaren a Urbanisme, el 2020 va arribar fins als 622, només un 5,5% menys.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad