Els vehicles abandonats perillosos ja es poden retirar immediatament

L’ajuntament de Manacor ha presentat avui el nou dipòsit municipal de vehicles, situat just devora el parc verd de la carretera de Felanitx, i que permetrà a partir d’ara que la Policia Local hi pugui traslladar els cotxes abandonats dels carrers del municipi, així com aquells que es troben en custòdia judicial per diversos motius. A més, una de les novetats importants que també figura la nova ordenança aprovada fa uns mesos pel consistori, és la de poder treure immediatament de la via pública tots aquells vehicles que suposin un perill pels veïnats.

Així, segons ha informat l’inspector en cap de la Policia Local de Manacor, Manel Prieto, “ja sigui d’ofici o a través de la denuncia d’un ciutadà que ens cridi” ja començarà el procés. De dues formes distintes: una la ja indicada de si es tracta d’un perill per la seguretat, és a dir que li faltin elements o tengui vidres romputs o elements punxats; o bé per mitjà del procediment habitual “que ara també s’acurçarà de 6 a uns 4 mesos”, que és el més burocràtic i mitjançant el qual primer s’ha de vigilar durant un mes, i després informar el propietari perquè el llevi voluntàriament.

Es tracta d’uns terrenys situats a la carretera que uneix Manacor i Felanitx. La zona d’aparcaments amb vial té una superfície de 1.119 metres quadrats, mentre que la zona del circuit amb vial té una superfície de 1.446 metres quadrats. La superfície total de la parcel·la és de 2.565 metres quadrats, amb una zona pavimentada de 1.515 metres quadrats. El recinte tancat es controla amb vuit càmeres de videovigilància amb gravador IP. Les obres han tengut un cost de 150.675 euros.

El nou dipòsit municipal té una capacitat per a 50 vehicles a la zona d’aparcaments, més els que es puguin acollir temporalment a la zona del circuit, i donarà sortida a les necessitats actuals del municipi. Amb aquesta nova instal·lació es permetrà buidar la planta de l’aparcament subterrani de la plaça de Sant Jaume que es feia servir els darrers anys per als vehicles custodiats, segons ha assenyalat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Més de 50 vehicles

El problema, explica Prieto, “és que molts d’aquests propietaris que l’han deixat abandonat, se n’han anat a viure o a l’estranger o a una altra comunitat autònoma”, amb la qual cosa és molt complicat seguir-lis el rastre ja que la direcció que consta no correspon amb la real. Actualment la Policia té localitzats més d’una cinquantena de vehicles sense ús arreu del municipi.

Sancions

Pel que fa a les sancions previstes a partir d’ara a totes aquelles persones que abandonin el seu vehicle a la via pública del municipi, les menors va entre els 350 i els 500 euros, les intermitges que serien gairebé totes les que fan referència als cotxes poden pujar fins els 750, i les majors, que ja són de 1.000 euros que s’aplicarien a propietaris de camions o vehicles d’alt tonatge.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad