La revista ‘Perlas y Cuevas’ compleix 60 anys

El primer número va aparèixer el desembre de 1960 i aquesta setmana ja s’ha editat el 1.397

 

Aquest mes la revista Perlas y Cuevas compleix seixanta anys de vida. El 24 de desembre de 1960 va aparèixer el primer número i ara, sis dècades després, surt al carrer el 1.397.

Fundada per mossèn Baltasar Pinya, al cap de poc temps ja en va assumir la direcció l’escriptor, periodista i historiador Rafel Ferrer Massanet que va estar dirigint-la fins el 1994, any en què va passar el relleu al seu fill Antoni Ferrer Vallespir.

Els dos primers directors, Mossèn Baltasar Pinya i Rafel Ferrer Massanet

“La revista fou de periocidad quinzenal fins a 2011 quan va passar a ser mensual. Aquest 2020 Perlas y Cuevas volia celebrar el seu 60 aniversari amb un número especial i un acte commemoratiu, però les circumstàncies provocades per la pandèmia sanitària han aconsellat que es posposi tant el número com la trobada de companyonia. Ha estat un any per a oblidar”, explica Ferrer Vallespir.

La primera i la darrera portada d’aquests primers 60 anys

“Al llarg d’aquestes sis dècades Perlas y Cuevas ha intentat aixecar acta de tot, o gairebé de tot, del que ha succeït a la nostra ciutat”. Han estat centenars els col·laboradors de la revista i de les seves pàgines han sorgit més d’una trentena de llibres. L’any 2019 el seu arxiu va ser cedit per un període de 25 anys a l’ajuntament de Manacor per a la seva digitalització i per a posar-lo a l’abast dels estudiosos, investigadors i historiadors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad