La revista ‘Perlas y Cuevas’ compleix 60 anys

El primer número va aparèixer el desembre de 1960 i aquesta setmana ja s’ha editat el 1.397

 

Aquest mes la revista Perlas y Cuevas compleix seixanta anys de vida. El 24 de desembre de 1960 va aparèixer el primer número i ara, sis dècades després, surt al carrer el 1.397.

Fundada per mossèn Baltasar Pinya, al cap de poc temps ja en va assumir la direcció l’escriptor, periodista i historiador Rafel Ferrer Massanet que va estar dirigint-la fins el 1994, any en què va passar el relleu al seu fill Antoni Ferrer Vallespir.

Els dos primers directors, Mossèn Baltasar Pinya i Rafel Ferrer Massanet

“La revista fou de periocidad quinzenal fins a 2011 quan va passar a ser mensual. Aquest 2020 Perlas y Cuevas volia celebrar el seu 60 aniversari amb un número especial i un acte commemoratiu, però les circumstàncies provocades per la pandèmia sanitària han aconsellat que es posposi tant el número com la trobada de companyonia. Ha estat un any per a oblidar”, explica Ferrer Vallespir.

La primera i la darrera portada d’aquests primers 60 anys

“Al llarg d’aquestes sis dècades Perlas y Cuevas ha intentat aixecar acta de tot, o gairebé de tot, del que ha succeït a la nostra ciutat”. Han estat centenars els col·laboradors de la revista i de les seves pàgines han sorgit més d’una trentena de llibres. L’any 2019 el seu arxiu va ser cedit per un període de 25 anys a l’ajuntament de Manacor per a la seva digitalització i per a posar-lo a l’abast dels estudiosos, investigadors i historiadors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad