Un projecte macianer reparteix més de 250 menús diaris

Fa poques setmanes va néixer CO(N)VIDA per ajudar a desenes de famílies amb pocs recursos de la costa manacorina, afectats per la crisi sanitària

 

Fa poques setmanes un grup d’amics residents a Son Macià idearen el projecte CO(N)VIDA per poder ajudar, a través de menús preparats per ells mateixos, a desenes de famílies amb pocs recursos de la costa manacorina i combatre així els nous afectes de la crisi sanitària i el tancament de molts estabiliments de restauració.

“La Son Macià Foundation neix des de l’amistat. Fa uns mesos a Son Macià un grup d’amics, asseguts en una terrassa, conversant… vam començar a xerrar en profunditat sobre com la comarca del Llevant s’estava veient castigada per la situació provocada pel Covid-19″, diuen Cristina Márquez i Horst Broecker, que explicaran el projecte el proper dia 5 de gener.

“Hotels, restaurants, comerços, la base de l’economia a Mallorca es troba tancada. El que vol dir que la majoria de la població no té recursos per afrontar aquests mesos. Vam decidir fer alguna cosa. Actuar de manera immediata i aconseguir resultats a curt termini”.

“Aconseguírem el supermercat principal de la vila com a punt de referència, per des d’aquí començar amb una petita tasca d’ajuda. Mentrestant, vàrem contactar amb el fundador del grup Oceantwins, per mirar de convertir aquesta idea en un projecte enorme, ple d’objectius que havíem d’aconseguir ràpidament; ja que la situació era insostenible”.

Neix el Projecte CO(N)VIDA.

En només quinze dies van crear un sistema, dissenyant un Branding Corporatiu i un programa de gestió per començar a difondre la informació. Reunions amb diversos organismes públics, associacions de pares d’escoles, educadors i treballadors socials. A més d’una important tasca amb la Confraria de la Mare de Déu del Carme de Porto Cristo, responsables de la gestió del banc d’aliments, i ajudes dels CEIP Mitja de Mar, Ses Comes i S’Illot.

“Gràcies a tots ells vam aconseguir arribar molt ràpid a persones que ens necessitaven (en menys d’una setmana vam passar de 40 a 200 persones). Cada dia rebem entre 4 i 7 famílies, tramitem la seva sol·licitud el més ràpid possible perquè puguin tenir el seu menú el mateix dia”.

La seva cuina realitza cada dia una gran tasca, preparant un menú diari, variat, adaptant-se a les necessitats de cada persona (intoleràncies, al·lèrgies, cultura o religió). “Rebem diàriament producte fresc dels nostres proveïdors habituals. Avui en dia, Projecte CO (N) VIDA està en ple funcionament”.

Les instal·lacions del Restaurant Vibes, a Porto Cristo, s’han adaptat a la situació. Amb un sistema de protecció sanitària que permet el flux de persones, tenint entrada i sortida en zones oposades i una gran terrassa, on es manté la distància de seguretat i el resguard, en cas de pluja o vent. “Lliurem més de 250 menús diaris, de dilluns a diumenge, entre les 12h i les 15h”.

“A més repartim en poblacions com S’Illot o Cales de Mallorca quatre vegades a la setmana, per a totes les famílies que no tenen transport o es troben en una situació especial. Cal destacar que gràcies a donants anònims, residents a la zona, vam poder lliurar regals als més petits, el dia de Nadal”.

“En definitiva, és un sistema de treball dur i diari, però que funciona perfectament. El nostre objectiu és seguir sumant famílies i poder allargar-ho en el temps durant els mesos d’hivern, que s’esperen complicats”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad