Manacor estrena un nou parc solar

Manacor ja compta amb nou nou parc solar. Impulsat per l’empresa G-ener es troba entre els camins de ses Pedreres i el de Son Moix, a tan sols un quilòmetre del nucli urbà. La instal·lació consta de 12.672 panells fotovoltaics (de 1,67 m2 de superficie cada un i amb una inclinació de 20 graus) dins una parcela de prop de 77.000 metres quadrats, de la que les plaques n’ocupen quasi 20.000.

Amb unes estructures metàl·liques aguantades sobre uns pilons clavats a la terra sense cap tipus de formigó i seguint uns paràmetres mediambientals, que suporten columnes continues de fins a sis panells un damunt l’altre. “És una gran innovació si pensam que fins no fa massa anys s’havia d’ocupar molt més espai per tenir el mateix nombre d’unitats i potència, amb la qual cosa també reduïm l’impacte”, explica Miquel Galmés, un dels responsables del projecte de Son Moix.

El nou parc fotovoltaic manacorí, que quedarà integrat dins foravila amb casetes de transformadors pintades de marró, cablejat soterrat i un perímetre camuflat, té una potència pico final de 4.055,04 kWp, amb una energia que es bolcarà a la xarxa. A més, i per tal de fer el manteniment de la finca en un bon estat i evitar possibles problemes pel creixement d’herbes, es durà a terme una neteja constant mitjançant la pastura d’ovelles mallorquines.

Aquest no és l’únic parc solar desenvolupat per G-ener a Manacor, que també compta amb el de Son Pere Andreu, de 12.144 mòduls i una potència de 3.643,20 kWp (dins una superficie total de 199.748 metres quadrats) i el de Son Manenta, de 12.408 mòduls i 3.722,40 kWp (dins unes parcel·les de 83.180 metres quadrats totals).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad