En dues setmanes s’han descanviat 13.231 vals de consum

Hi ha fins dia 31 de desembre per comprar fins que arribi la segona fase

En dues setmanes s’han descanviat 13.231 vals de consum que l’Ajuntament de Manacor va posar en circulació el passat 14 de desembre. Aquesta xifra significa una injecció directa de 132.310 euros públics als establiments en què ja s’han descanviat. Fins al matí de dia 28 de desembre, s’han descarregat 29.811 vals. La primera setmana es varen descanviar 5.426 vals de consum.

El balanç econòmic fins a dia 25 de desembre reflecteix l’èxit de la iniciativa municipal, ja que gràcies a aquesta campanya s’han posat en circulació 129.080 euros de manera directa, que han generat compres per valor de 346.921 euros, el que significa que els manacorins han afegit 217.840 euros als bons municipals per tal de poder adquirir els productes desitjats. Això implica que els vals de consum de 10 euros de l’Ajuntament de Manacor han generat un moviment econòmic de 346.921 euros fins al dia de Nadal.

“Estam molt satisfets de la resposta que ha tengut la iniciativa, la gent s’ha bolcat amb el comerç local i això és just el que preteníem”, assegura el batle de Manacor, Miquel Oliver. El rendiment de la despesa que han generat els vals de consum ha oscil·lat entre el 154% i el 732%. Pel que fa a la quantitat de la suma de la compra incentivada pels vals, aquesta és d’una mitjana de 3.043 euros per establiment.

Alimentació, roba, calçat, discos, llibres, productes per a infants, perruqueries, farmàcies, estètiques, òptiques, merceries, fruiteries, decoració, joieries, forns, botigues d’esports, papereries, botigues d’informàtica o serveis de teràpies naturals són alguns dels comerços i serveis personals on s’han descanviat aquests vals i que s’han beneficiat de la iniciativa municipal.

Primera convocatòria fins dia 31 de desembre

L’Ajuntament de Manacor va posar el passat 14 de desembre 800.000 euros en vals de consum de 10 euros en circulació, destinats als ciutadans amb l’objectiu d’incentivar el consum local en un moment econòmic especialment difícil. “Som molt conscients de la importància que té el comerç de proximitat en el desenvolupament econòmic del municipi, i en un moment tan complicat com l’actual estam especialment satisfets de la resposta que ha tengut la iniciativa”, assegura el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Totes les persones empadronades al municipi de Manacor de més de 18 anys poden obtenir dos vals de compra per valor de 10 euros cada un, fins a 31 de desembre, en primera convocatòria. Els vals de consum es poden gestionar per part dels negocis i dels consumidors mitjançant la pàgina web www.jabatega.com.

Per registrar-se, l’usuari ha d’introduir el seu DNI a la plataforma i acceptar els termes del servei. En fer-ho, està declarant, responsablement, que és un veí/veïna de Manacor a dia 1 de desembre de 2020 i, així mateix, que és major de 18 anys. Per utilitzar els vals de compra, s’ha de fer una compra mínima de 15 € si s’utilitza només un val, o de 30 € si s’utilitzen els dos vals alhora.

En el moment del bescanvi del val de compra, el comprador ha de mostrar el seu DNI al comerciant perquè aquest pugui assegurar que coincideix amb el DNI del val de compra. Els vals inclouen de manera informativa la data límit per al seu consum, que és dia 31 de desembre.

Totes aquelles persones majors de 18 anys empadronades a Manacor abans de dia 1 de desembre de 2020 poden descarregar-se dos vals de consum per valor de 10 euros cada un abans de dia 31 de desembre. Si en aquesta primera convocatòria no s’exhaureixen els 800.000 euros que l’Ajuntament de Manacor ha posat a disposició dels ciutadans, la iniciativa es prorrogarà fins a exhaurir el crèdit disponible. «Animam a totes aquelles persones que encara no s’han descarregat els vals a fer-ho, perquè el que ens agradaria és que s’exhaurissin els doblers», ha dit el batle.

Actualment hi ha 150 establiments de tot el municipi adherits a la campanya. Aquells negocis que compleixen els requisits que hi estiguin interessats, encara poden adherir-se a la campanya dels vals de consum. Els formularis d’alta pels comerços estan fets de manera que els establiments puguin adjuntar els documents en línia i sigui un procés digital, per agilitar l’alta a la plataforma, que és immediata al rebre el correu de confirmació.

Informació i servei tècnic per als comerços

L’Ajuntament també ha posat a disposició dels establiments o professionals un servei d’atenció i suport tècnic, amb l’objectiu de resoldre totes les peticions, dubtes o incidents que puguin sorgir. Per a qualsevol dubte i informació sobre la campanya, l’Ajuntament ha habilitat els telèfons 662 351 742 i 672 605767, del Departament de Desenvolupament Local, amb un horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i els dimecres també de 16 h. a 20 h.

“El departament de Desenvolupament Local ha fet feina contrarrellotge per atendre totes les peticions de ciutadans i de negocis; la iniciativa ha estat un èxit”, explica la responsable de Desenvolupament Local i primera tinent de batle, Núria Hinojosa.

Els comerços disposen d’un cartell personalitzat que els acredita com a comerç on accepten vals de compra com també en dos formats estàndard, que poden recollir a l’Ajuntament de Manacor una vegada s’hagin adherit a la iniciativa.

Els comerços també han disposat d’un vídeo formatiu per realitzar el procés de gestió dels vals i tenir un control dels mateixos al canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor.

El comerç, quan un comprador faci ús del val de compra, ha d’introduir el número d’aquest val a la seva àrea privada de la plataforma juntament amb una foto del tiquet de compra. Pot pujar el tiquet amb posterioritat en un termini màxim de 10 dies.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad