La restauració ja pot demanar avui els ajuts de 1.500 euros del Consell

El Consell de Mallorca ha presentat la convocatòria (que té un pressupost total de 5 milions d’euros) per contribuir a pal·liar els efectes de les restriccions per la covid-19 en els establiments de la restauració oberts el mes de desembre

Es tracta d’una línia de subvencions destinada a establiments de restauració que romanguin oberts aquest mes o bé els que aquest mes estiguessin oberts i hagin hagut de tancar per no poder fer front a les restriccions del nivell 4 d’alerta per la covid-19.

El pressupost destinat a aquesta convocatòria és de 5 milions d’euros, aportats al 50 % pel Consell Insular i pel Govern de les Illes Balears. Cada beneficiari pot accedir a partir d’avui diumenge a una ajuda de 1.500 euros i, en el cas de tenir més d’un negoci de restauració, fins a un màxim de dues, és a dir, 3.000 euros.

La presidenta Cladera ha destacat que, «ateses aquestes circumstàncies, es fa imprescindible ajudar els bars i restaurants de les Illes Balears, amb la qual cosa protegim també la nostra economia». Per això, ha remarcat la reacció de la institució amb aquesta convocatòria exprés: «hem posat en marxa la maquinària del Consell i hem facilitat la tramitació. Teníem clar que la urgència demanava agilitat, rapidesa i facilitat per accedir als ajuts. Per això hem posat en marxa una plataforma online, àgil i intuïtiva des d’on tramitar l’ajut de manera electrònica i simplificada».

Tal com ha dit la presidenta, «en menys d’una setmana de l’anunci del nivell 4, i quatre dies després de l’entrada en vigor de les noves mesures, els establiments de restauració de Mallorca ja podran sol·licitar les ajudes» [referint-se a diumenge 20]. Paral·lelament, s’han mantingut contacte amb els agents socials i econòmics per perfilar i explicar la convocatòria i s’han explicat els ajuts als batles i batlesses dels municipis.

La presidenta ha conclòs la seva intervenció recordant que «és un moment dur i una situació difícil, però per damunt de tot hi ha la salut». Per això, ha demanat precaució a la ciutadania.

Donant suport a aquest sector de l’economia, el Consell de Mallorca vol també contribuir a mantenir la xarxa de restauració que fa de l’illa la destinació líder que és actualment, amb la finalitat de poder reactivar tan aviat com sigui possible l’activitat turística de l’illa.

En aquesta línia, el Consell anima la ciutadania a reservar àpats per endur als establiments locals i fer ús de la possibilitat de l’anomenat take away.


Tramitació àgil

Per afavorir al màxim l’agilitat en la tramitació de sol·licituds, el procés de sol·licitud es farà per registre electrònic. S’ha habilitat el web https://restauracio.fundaciomallorcaturisme.net, a través de la qual es pot accedir tant a la informació sobre la tramitació com a l’espai de gestió administrativa en línia. Cal recordar que els ajuts es podran sol·licitar a partir de diumenge.

S’ha editat un manual informatiu i un vídeo, en castellà i català amb traduccions a l’anglès i alemany, amb totes les passes de gestió per facilitar al màxim el procés de sol·licitud.

Així mateix, del dilluns 21 fins al dimecres 23 de desembre s’instal·laran punts informatius i de tramitació d’ajudes als ajuntaments d’Esporles, Andratx, Capdepera i Algaida, en horari de 8 a 15 h. Així mateix, s’han habilitat dos telèfons de cita prèvia per ser atesos en aquests punts d’atenció: 610 58 29 39 i 971 21 96 48. Estaran disponibles els dies 18, 21, 22 i 23, de les 12 a les 19 h. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad