El PSOE tampoc va informar de la tala d’arbres als socis de govern

Crisi dins el pacte de govern de Manacor per la polèmica provocada a s’Illot-Cala Morlanda i la manca d’informació cap els veïnats

 

La relació de confiança entre els socis de l’actual equip de govern de l’ajuntament de Manacor (Més-Esquerra, PSOE i Podem) no sembla passar pel seu millor moment. La tala massiva (i sense massa miraments) d’arbres a la zona costanera de s’Illot-Cala Morlanda, ha posat de manifest un nou desencontre comunicatiu dels socialistes respecte els regidors de Més-Esquerra.

Aquesta revista ha pogut saber que el PSOE va ocultar el mapa i les intervencions concretes del projecte per millorar l’enllumenat públic i l’ampliació de les voravies, entre les que es trobava la mesura més sensible: la tala de desenes d’arbres (molts d’ells de més de 50 anys) sembrats i mantinguts pels propis veïnats, per por que els regidors nacionalistes ho poguessin tirar enrere.

Consultant el portaveu de Més-Esquerra, Joan Gaià, per confirmar la notícia, explica que: “als regidors i regidores del grup ens van mostrar el projecte quan ja havien tallat els arbres”, i lamenta la manca d’informació oferida pels socialistes també cap als ciutadans en una actuació tan sensible com aquesta: “Si per implementar un sistema de recollida de fems vam fer reunions amb milers de manacorins i manacorines (i centenars de silloters i silloteres) també hauríem d’haver intentat explicar el projecte abans de posar-lo en marxa. Ni el regidor de Medi Ambient ni el de Participació sabíem res”.

Gaià va un poc més enllà i assenyala la incomoditat provocada per la polèmica: “Un projecte l’any 2020 fet per un govern d’esquerres, ecofriendly, anticotxes i provianant ha d’anar mes enllà de les plantilles urbanitzadores dels anys 80”.

Unes dures paraules que fan pensar en una crisi interna de govern, que ha anat arrossegant algunes decisions controvertides durant aquests anys, bona part d’elles derivades de l’opacitat comunicativa que hauria de ser típica de la política d’un temps passat: “No sé si és una crisi o no, però [la tala d’arbres] no ajuda a que les coses vagin bé. Jo com a portaveu de Més-Esquerra estic molt content de com els nostres regidors i regidores fan feina”, matisa.

Signatures per recuperar els arbres talats de Cala Morlanda

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad