La Fundació Trobada, Càritas i Creu Roja necessiten productes d’higiene i aliments

S’han habilitat contenidors a tots els centres educatius del municipi de Manacor per a rebre les donacions solidàries

 

Sota el títol ‘Feim poble’, l’ajuntament de Manacor, juntament amb la Fundació Trobada, Càritas i Creu Roja ha fet una crida aquest dimecres perquè totes aquelles persones que ho desitgin facin una donació per al recapte d’aliments i de productes sanitaris a benefici d’aquestes tres entitats socials.

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb els centres educatius del municipi de Manacor, que s’organitza cada any per Nadal. Així, a tots els centres educatius del municipi – públics, concertats i privats i de tots els nivells educatius – hi ha contenidors habilitats per rebre aquests productes fins dia 23 de desembre, el darrer dia lectiu abans de les festes. Cal destacar que tots els productes que es recaptin es repartiran entre la Fundació Trobada, Càritas Manacor i Creu Roja Manacor segons les seves necessitats.

Es demana a les persones que vulguin fer una donació que, en cas de dur aliments, aquests no siguin frescs. Pel que fa als productes d’higiene, des de la Fundació Trobada han insistit en la necessitat de sabó, desodorant, pasta de dents, compreses higièniques, raspalls, etcètera.

«La crisi de la Covid-19 ha convertit en essencial tot allò que era invisible, per això avui hem volgut comptar amb aquestes tres entitats tan importants per al municipi», ha destacat la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila. «Durant aquests 10 mesos de pandèmia hem fet feina colze a colze amb les entitats, és una crisi molt dura, i per això enguany volem donar més importància que mai a aquesta campanya, que fa molts d’anys que es fa, però que enguany és més essencial que mai donar-li visibilitat», ha afegit.

Des del departament de Serveis Socials de Manacor es fa feina amb l’objectiu de repensar i evolucionar cap una mirada més inclusiva, comunitària i empoderadora, «però malauradament amb la crisi actual causada per la Covid-19, inevitablement hem d’atendre les necessitats més urgents», ha explicat Gomila. N’és un exemple l’increment d’usuaris que han tengut els bancs d’aliments del municipi, que «es troben saturats».

A la roda de premsa, la treballadora social de Càritas Manacor, Rosa M. Lladó; el coordinador de Creu Roja Manacor, Mateu Ballester; i la directora de la Fundació Trobada, Noelia Hernández; han coincidit en la urgència de la situació actual i de l’augment de les demandes que han rebut d’ençà de la declaració de l’Estat d’alarma. Les demandes prioritàries a Manacor són, com a la resta de l’illa, d’alimentació, d’habitatge, de feina i d’informació.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad