Sex-shops sí, cafeteries no

Opinió

 

Els vals de consum activats ahir per l’ajuntament de Manacor ja comencen a donar resultats. Alguns veïnats però, continuen estant despistats amb la formulació de la proposta municipal o amb els temps donats. És a dir, ara ja hi ha més de vint-i-cinc establiments adherits a la campanya i a on, per tant, ja s’hi poden bescanviar els dos vals de 10 euros cada un. Però encara ahir capvespre eren pocs i les queixes pel desconeixement foren constants.

L’errada municipal ha estat obrir el procediment de manera simultània entre els clients i els comerços, quan, tal volta hagués estat més lògic esperar un parell de dies a que els establiments interessats comencessin a inscriure’s a la llista perquè així, els ‘descarregants’ ja poguessin tenir molt més on triar des d’un primer moment. Una ‘queixa’ que s’anirà apagant al llarg de la setmana quan tot acabi rodant.

A l’altra banda del mostrador, a la part venedora, tampoc han estat tot bones cares. Molts comerciants s’han anat queixant de manca d’informació municipal sobre la campanya, en els temps i en les formes que tenien per fer-ho. Ahir mateix encara alguns no sabien que la cosa arrencava i que ja podrien rebre el primers clients de vals. Tampoc ha acabat d’agradar la paperassa que han d’aportar per accedir i beneficiar-se de la campanya comercial. Una qüestió explicada en roda de premsa pel batle, Miquel Oliver, qui va excusar la necessitat dels tràmits pel fet de ser subvencions.

A la mateixa presentació, la tinent de batle, Núria Hinojosa, va enumerar la tipologia de negocis que es podran beneficiar dels vals. Evidentment en queden excloses les franquícies i les grans empreses, però també els bars, restaurants, cafeteries i tot allò relacionat amb la restauració, que ja té actualment una altra línia d’ajudes municipal oberta des de fa setmanes de 380.000 euros per combatre els distints confinaments soferts.

Però si les cafeteries no entren, sí que ho fan (o ho poden fer), negocis tan dispars com els sex-shops “perquè vegeu fins a on podem arribar”, els forns, les farmàcies, els dentintes, fisioterapèutes, taxis, òptiques o tendes de fotografia… això sí sempre que tinguin registrat el seu domicili fiscal al terme municipal de Manacor. En tot cas l’Ajuntament demana paciència els primers dies perquè tot es vagi situant de cara a les compres nadalenques.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad