Manacor contra la proliferació de les cases d’apostes

Manacor vol aturar la proliferació de cases d’apostes i de la publicitat relacionada. Podem ha presentat una moció (que s’aprovarà al ple d’aquest proper dilluns) en la que demana al Govern, entre altres aspectes, qüestions com establir horaris per a les cases d’apostes que siguin més reduïts que els del sector de l’hostaleria; fixar una ràtio segons el nombre d’habitants; així com elevar la prohibició d’instal·lar establiments de joc a menys de 700 metres dels centres educatius. A més, la moció inclou la petició perquè el Govern prohibeixi les terminals d’apostes esportives a salons de joc, bingos, casinos i bars.

El 3 de novembre el Ministeri de Consum estatal va treure un Reial Decret per restringir la publicitat de cases d’apostes. El que ha estat aprofitat per  grups d’Unidas Podemos a distints ajuntaments i governs regionals per prendre mesures contra l’expansió de les cases d’apostes i les seves greus conseqüències.

Les competències per limitar i regular la proliferació i abast de les cases d’apostes a peu de carrer són de les comunitats autònomes, de manera que des del govern central l’únic que poden fer és pressionar i reclamar perquè els diferents governs regionals prenguin mesures al respecte.

Entre la bateria de mesures demanades estan a més, les de limitar la concessió de noves autoritzacions de joc per a cases d’apostes presencials en funció de la taxa de població o reforçar les inspeccions a aquests locals per prevenir l’entrada de menors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad