Majorica no preveu tornar a obrir la tenda de Porto Cristo

Majorica afronta aquest mes de desembre unes setmanes crucials pel seu futur com a empresa. En ple concurs de creditors per intentar ‘aprimar-la’ i poder-la vendre a nous inversors, es planteja no tornar a obrir l’espectacular tenda devora les Coves del Drach de Porto Cristo, inaugurada fa només quatre anys i que resta tancada des den fa un. Un negoci ruïnós tenint en compte la magnitud del projecte, pensat per atreure el turisme de costa en temporada alta.

El 2015 van començar les obres del nou edifici de l’emblemàtica firma perlera (on hi havia l’antic chalet de ses Marjades), a càrrec de Construccions Artigues Truyols SL. Es volia enfocar sobretot a la venda de joieria i la incorporació de dos nous productes: les bosses i les ulleres de sol.

Segons l’empresa, es pretenia obrir el mercat de complements a través de productes exclusius i de qualitat, amplificant el nom de la marca més enllà de la perla cultivada. En aquells moments no es va voler detallar el cost que tendria l’obra. El que sí que va ser denunciat pel sidicat UGT fou la voluntat de Majorica de tancar la tenda de la via Palma per recol·locar amb uns altres horaris a les seves treballadores. Cosa que finalment no es va dur a terme.

Un any després Majorica Porto Cristo obria les seves portes. En destacava sobretot el seu concepte audiovisual. Des de que el visitant entrava per la porta principal, era guiat a una sala amb set projectors on, amb un perfum i una temperatura pensada especialment per a això, podia veure en un minut i mig i en pantalla de 360 graus, els principals atractius tant de la perlera com de Porto Cristo.

Després de la introducció es passava a una altra sala més fosca on dos hologrames fets a partir de filmacions amb empleats reals de la fàbrica de Perles Majorica a Manacor, anaven treballant darrere de una taula amb els seus estris, tant en tasques de joieria com en l’elaboració de collarets. De fet, just a l’entrar i per atraure el turista cap als taulells de venda, una empleada mostrava en viu com es crea un dels collarets que han donat fama a l’empresa instituïda a Manacor l’any 1902.

Una tercera mostrava les peces històriques més emblemàtiques i glamuroses de Majorica, entre les quals destacava el collaret de 1.500 euros elaborat especialment per l’aniversari de la fundació, a més d’una altra pantalla on es projectava, a manera de petits anuncis, la gamma de productes que després a la botiga els visitants podrien comprar.

L’immoble ara tancat, dividit en dues plantes i que aleshores comptava amb una plantilla de 40 persones, està ubicat en uns terrenys que miren al port. Disposava d’un bar-restaurant amb terrassa propis, també accessible des de l’exterior amb un aparcament per a 30 vehicles, pensat per apagar la calor també de les nits d’estiu amb cocteleria inclosa.

Reunió clau pel futur de Majorica

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad