Un matrimoni dona sacs de llenya a l’alberg

Un matrimoni que prefereix mantenir-se a l’anonimat ha donat sacs de llenya per a la foganya de les Cases de Son Talent de Manacor, habitades actualment per vuit usuaris de l’Alberg de la Fundació Trobada. “S’acosten dies de fred i s’agraeix que hi hagi persones que se’n recordin dels qui no tenen possibilitat de gaudir de la calentor física necessària, si no també de la calor humana”. 

Els resposables de l’alberg fan una reflexió al respecte:

“Homes i dones que manquen d’habitatge, de feina i de família que les aculli. Si a més pateixen fred, han de trobar llarguíssimes les hores d’aquest hivern que s’acosta. 

Un poc de llenya pot alleujar el fred, i es reitera l’agraïment però, i la manca de calor humana com es pot alleujar? 

És ben conegut l’efecte analgèsic que pot tenir per a un nen la besada de la seva mare. Diversos estudis demostren que la tendresa i el tacte ajuden a disminuir l’estrès, l’ansietat i el dolor. 

Generalment li donem poca importància a aquestes “medicines” gratuïtes, però establir un contacte pròxim i càlid amb una altra persona ofereix grans beneficis tant per a la salut física com mental. 

Els adults a més de satisfer unes necessitats fisiològiques bàsiques, existeix una necessitat igualment important: sentir proximitat afectiva. És possible connectar amb una altra persona a través de la mirada, la paraula i l’escolta, el tacte i fins i tot el gust i l’olfacte. Els sentits obren una porta que afavoreix la comunicació. 

El foc de llenya ajuda a encalentir el cos i anivellar la necessària temperatura mitja del cos, però quin foc por anivellar la fredor humana? 

Virgínia Satir, pionera de la teràpia familiar, solia dir: “El contacte afectiu és a les relacions com la respiració al manteniment de la vida”. 

A qualsevol moment es pot triar entre la distància, la desconnexió, o anar més enllà de les nostres fronteres per a connectar amb la realitat de l’altre. 

Quan flueix aquesta calor humana les defenses artificials que s’aixequen,  s’afluixen i es poden sentir pròxims i reconfortats. 

Existeix al nostre abast un recurs summament econòmic a l’una que efectiu: establir contacte humà. 

Algú pot donar unes dosis de contactes humans per aquelles persones que ho necessitin?”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad