Torna el toc de queda a les 22h, des de demà fins dia 21

El Govern de les Illes Balears ha decidit avui restringir la circulació de persones en horari nocturn, entre les 22 i les 6 hores, a tota l’illa de Mallorca, dins de les mesures que es poden adoptar en l’actual nivell de protecció 3 i atesa l’evolució negativa d’alguns indicadors epidemiològics i sanitaris de risc de propagació de la COVID-19. Així mateix, s’ha acordat prohibir l’activitat als interiors dels bars, restaurants i establiments de joc i apostes dels municipis de Lloseta, Muro i Sóller. Aquestes mesures es publiquen demà, dia 10 de desembre, i quedaran en vigor fins a les 22.00 hores del dia 21 de desembre.

Així ho ha explicat en roda de premsa la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha assegurat que «la situació a les Illes Balears no és bona» i que «empitjora a l’illa de Mallorca». A través d’un decret de presidència, s’han decidit implementar aquestes mesures, ja que s’ha detectat que «ajuden moltíssim a contenir l’avançament del virus». «Conscients que la malaltia segueix entre nosaltres i continua matant, hem de ser més rigorosos que mai en la protecció individual i col·lectiva», ha subratllat la presidenta.

«La nostra preocupació és evitar que la malaltia es propagui, que tenguem nous contagis greus i noves morts», ha apuntat Armengol. Per aquest motiu, també ha demanat responsabilitat ciutadana, així com ha agraït els «sacrificis» per frenar el virus: «No es tracta de pensar en festes, es tracta de pensar a frenar el virus. Tots junts, com a societat, ho podem aconseguir».

Un dels motius que justifiquen aquest enduriment de les mesures, previstes dins el marc del nivell 3 de protecció, és la incidència acumulada a 14 dies, la qual actualment és de 260 casos per cada 100.000 habitants, i la taxa de positivitat, que arriba al 6,37 %. A més s’ha tengut en compte la necessitat de garantir la traçabilitat dels casos i la capacitat assistencial del sistema sanitari.

A més d’avançar el toc de queda a les 22.00 hores a tot Mallorca, s’ha decidit adoptar mesures addicionals a Lloseta, Muro i Sóller, on els casos també s’han multiplicat els darrers dies.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad