Els Reis s’hauran de veure enguany des de balcons i finestres

Ses majestats d’Orient passejaran pels carrers de Manacor, Porto Cristo, s’Illot, Son Macià i Cala Murada

 

El delegat de Festes, Artur Aguiló, i la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila, han presentat aquest dimecres el programa de festes de Nadal 2020 per al municipi de Manacor. Els actes comencen aquest mateix dissabte dia 12 de desembre i es perllongaran fins el dia dels Reis, dia 6 de gener.

L’Ajuntament de Manacor aposta per unes festes de Nadal segures i adaptades a la situació sanitària actual, però que també permetin als infants recuperar la il·lusió després d’un any molt complicat per a ells. Entre els actes programats hi ha contacontes, concerts, presentacions de llibres, musicals, el tradicional cant de la Sibil·la, màgia, titelles, circ, a més d’altres novetats i sorpreses. «La cultura és segura, no ens cansam de dir-ho. Per això el programa de Nadal està ple d’actes culturals, sobretot per als més petits», ha explicat Artur Aguiló.

Pel que fa a un dels actes estrella d’aquestes festes, l’arribada dels Reis d’Orient, la màgia farà que Ses Majestats s’adaptin a la situació actual i que tots els infants de Manacor, Porto Cristo, s’Illot, Cala Murada i Son Macià puguin veure’ls des de la finestra, balcó o portal de ca seva.

L’Ajuntament de Manacor ha fet el possible perquè els Reis d’Orient passegin enguany per tots i cada un dels carrers d’aquests nuclis del municipi. Per tot això, també ha estat fonamental la col·laboració de les associacions de veïnats, sense les quals no hauria estat possible aquesta solució, que evitarà aglomeracions i permetrà guardar la distància de seguretat, a la vegada que no hi haurà cap infant que es quedi sense veure els Reis.

«Som un dels Ajuntaments que han decidit que enguany hi hauran Reis. Els Reis passaran per tots i cada un d’aquests carrers del municipi de Manacor. Els nins s’ho mereixen, enguany han patit molt i han de tenir la màgia d’aquest dia», ha explicat Aguiló.

D’altra banda, l’Ajuntament també instal·larà bústies a Manacor, Porto Cristo i s’Illot perquè els infants puguin enviar la seva carta als Reis d’Orient i al Pare Noel. De fet, la bústia tendrà dues entrades diferenciades en funció de qui sigui el destinatari triat pels infants.

Col·laboració de Serveis Socials amb els Reis d’Orient

Una altra novetat important de les festes de Nadal d’enguany a Manacor és que Serveis Socials col·laborarà amb Ses Majestats d’Orient perquè ningú no quedi sense regal.

«Enguany, com tots sabem, és un any atípic i socialment molt difícil. Des de Serveis socials fa molts mesos que estam al costat de les famílies més vulnerables i, ara que s’acosta Nadal, encara més. El que hem fet ha estat que a cada família del banc d’aliments que té fills menors, els hem donat un sobre amb unes instruccions i una carta perquè els infants la puguin escriure i dibuixar 3 regals que els faria il·lusió rebre», ha explicat la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila.

A les instruccions per les famílies hi ha un missatge important, i és que l’Ajuntament de Manacor anima a les famílies a no fer diferències per raó de sexe a l’hora de triar les joguines. També s’anima als infants a que escullin lliurement els que els faci més ganes, sense pensar en si això els pertoca o no.

«Apostam per la llibertat individual dels infants a poder-se expressar com vulguin», ha afegit la responsable de Serveis Socials. Els regals no poder superar els 20 euros d’import i els Serveis Socials, en col·laboració amb els Reis, facilitaran aquests regals perquè les famílies els els puguin donar als infants el dia de Nadal o dels Reis.

Des de l’Associació Nacional d’Agents Tutors també han participat en la iniciativa, aportant una quantitat econòmica de 500 euros per fer front a la despesa. «Manacor ha estat un dels municipis seleccionats per formar part d’aquesta iniciativa», ha explicat el Policia Tutor de Porto Cristo, Andreu Alba.

Animació via xarxes socials

Una altra de les novetats que incorporen les festes de Nadal 2020 de Manacor són diferents vídeos per als més petits de la casa que s’aniran publicant a les xarxes socials de l’Ajuntament al llarg de les properes setmanes. «Alguns dels actes més emblemàtics que sí que es pogueren fer l’any passat, com ara l’arribada dels patges o del Pare Noel enguany no es podran fer, però sí que es farà de manera telemàtica», ha explicat Artur Aguiló.

Dia 31 de desembre hi haurà les «Campanades a la manacorina», per «acabar l’any i començar el següent d’una manera divertida i atípica», segons ha explicat el responsable de Festes. Es tracta d’una iniciativa festiva que es podrà seguir de manera telemàtica mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament.

D’altra banda, la Delegació de Comerç també ha previst que a partir del proper cap de setmana i durant totes les festes de Nadal hi hagi dinamització comercial amb follets pels carrers de la ciutat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad