Curs de llengua i periodisme a l’Escola de Mallorquí

El curs Periodisme.cat sobre llengua i mitjans de comunicació es reprèn aquest divendres dia 11 

 

El monogràfic tindrà lloc entre l’11 de desembre i el 15 de gener i comptarà amb periodistes, l’escriptor Màrius Serra i la directora general de Política Lingüística

L’Escola Municipal de Mallorquí reprendrà aquest divendres 11 de desembre el curs Periodisme.cat sobre llengua i mitjans de comunicació, que té per objectiu donar a conèixer la feina que s’ha fet i que es fa per fomentar l’ús de la llengua catalana en els mitjans de comunicació, a més de donar a conèixer el model de llengua que s’empra en els mitjans de comunicació actualment i com ha evolucionat al llarg del temps.

El curs es reprograma després que l’Estat d’alarma decretat el 14 de març de 2020 va interrompre el cicle programat de dia 6 de març a dia 3 d’abril. En aquest sentit, la primera de les sessions «Cap a un model públic audiovisual autocentrat» d’Andreu Manresa, director de l’EPRTVIB-IB3, ja va tenir lloc dia 6 de març. D’altra banda, l’alumnat inscrit al monogràfic previst pel març té prioritat en la reserva de places amb dret a reconeixement de crèdits de formació permanent del professorat.

El monogràfic es reprèn aquest divendres 11 de desembre a les 19 h amb la ponència «Escriure periodisme en català a Mallorca». Ponents: Miquel Serra, exdirector del Diari de Balears; Enric Borràs, director de l’AraBalears, i Gabriel Mercè, director de la Veu de Sóller.

Divendres 18 de desembre de 2020 a les 20 h, l’escriptor Màrius Serra impartirà la ponència «La importància de parlar. La importància de parlar bé». Divendres 8 de gener de 2021 a les 19 h, la directora general de Política Lingü.stica del Govern de les Illes Balears, Beatriu Defior parlarà de «La llengua catalana als mitjans de comunicació. Què hi pot fer l’Administració?»

El curs es tancarà divendres dia 15 de gener de 2021 a les 19 h amb el col·loqui «Parlar i dir. Estàndard i filiació dialectal», que comptarà amb Miquel Piris, periodista de TV3; Kristin Suleng, periodista i directora del Samarucdigital d’À Punt ràdio; Conxa Rosillo, periodista de RTVE a les Balears, i Marta Bergas, periodista d’IB3 TV.

El curs Periodisme.cat és una activitat coordinada conjuntament entre l’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor i el Centre de Professorat de Manacor; Antoni Riera Vives, professor de català i periodista; i Francesca Serra Gelabert, assessora de formació del Centre de Professorat de Manacor.

El curs es realitzarà per videoconferència a través de la plataforma zoom i posteriorment es podran recuperar els vídeos mitjançant les xarxes socials de l’Escola Municipal de Mallorquí i al canal de YouTube.

Aquest curs està adreçat al públic en general, a professionals de la comunicació en premsa i audiovisual, a lingüistes especialitzats en mitjans de comunicació i, en particular, al personal docent. Hi ha 50 places disponibles amb crèdits de formació permanent del professorat adreçades a docents. El preu de la matrícula és de 25 €.

Per tenir dret al reconeixement de l’assistència com a formació permanent del professorat, cal complir els requisits següents:

• Haver-se inscrit, presencialment, a l’Escola Municipal de Mallorquí i també al CEP de Manacor (a través del Portal del Personal CAIB o, en cas que encara no s’hi tengui accés, personalment al CEP).

• Assistir al 100% de les sessions (o sigui a les quatre videoconferències programades).

• Realitzar el qüestionari de valoració en línia del CEP de Manacor una vegada acabat el cicle a través del Portal del Personal dins el termini del 16/01/21 al 23/01/21.

Informació i matrícula

Informació de dilluns a dijous de 10 a 14 h, i els dimecres de 16 a 19 h, als telèfons 971 83 49 83 / 662 320 383 i al correu electrònic emm@manacor.org .

La matrícula es podrà fer de forma telemàtica a la web www.escolademallorqui.cat del 24 al 26 de novembre de 2020. Totes aquelles persones que vulguin obtenir crèdits de formació primer han de fer la inscripció telemàtica a l’Escola Municipal de Mallorquí, del 24 al 26 de novembre de 2020.

Posteriorment, del 28 de novembre al 3 de desembre de 2020, han de formalitzar la inscripció telemàtica al Portal del personal > Formació dels DOCENTS > Sol·licitud cursos > CEP de Manacor.

Si algú no disposa d’accés al Portal del personal, a part d’inscriure’s presencialment a l’Escola Municipal de Mallorquí dins el termini establert, ha de formalitzar una altra inscripció, també presencial, al CEP de Manacor del 28 de novembre al 3 de desembre de 2020 (carrer Major 22 – 971 55 59 12).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad