Quin són els cinc comerços catalogats de Manacor?

La ciutat es converteix en el territori pilot de les Illes en protegir establiments amb història

 

Manacor és el primer municipi de la part forana de Mallorca a tenir els comerços emblemàtics catalogats. Dins el projecte ‘Comerços Emblemàtics de les Illes Balears’, promogut per l’IDI i la Direcció General de Comerç, s’ha escollit el nucli com a territori pilot per posar en marxa aquesta acció.

Així, Manacor compta amb cinc establiments distingits: tres emblemàtics (Ca ses Cusses, Can Garanya i Can Roca), un amb història i patrimoni (Can Fernando) i un altre d’arrelat (Can Munar). Tot i això, es tracta d’un llistat obert que es pot ampliar amb altres establiments.

La conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius va presentar el passat mes de novembre el projecte d’emblemàtics als municipis de les Illes Balears perquè s’adherissin a la proposta. En una primera enquesta, ja s’havien interessat a formar part del projecte un total de 30 ajuntaments de les Illes Balears, que havien identificat més de 150 comerços que podrien ser catalogats com a emblemàtics.

El projecte neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa es centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà ja que els emblemàtics també funcionaran com a reclam per als visitants de dins i fora de l’illa.

Una app amb els comerços històrics del municipi

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad