El tren tornaria a passar pel Passeig del Ferrocarril 40 anys després

Fa una dècada aquest ja fou el principal problema que va provocar protestes entre els veïnats de Manacor

 

El nou projecte per concloure el tren de Llevant i dur-lo fins a Artà (amb una bifurcació fins a Cala Millor) que ahir va ser presentat als batles dels municipis implicats (és a dir Manacor, Sant Llorenç, Son Servera i Artà) preveu novament el seu pas interurbà pel passeig Ferrocarril, més conegut popularment con el ‘colesterol’.

La connexió entre l’estació de tren i el passeig i el pas del convoi entre les palmeres (algunes de les quals s’haurien de treure per posar la catenària) ja fou el principal problema fa més d’una dècada entre els veïnats i comerciants de la zona, que arribaren a protestar obertament en considerar que la mesura ‘tallava’ el trànsit entre una i l’altra part del poble.

Cal recordar que el juny de 1977 fou la darrera vegada que el tren d’Artà va arribar a Manacor pel traçat que actualment ocupa la via verda, i que també tornaria a ser ocupada per les travesses. Més de 40 anys sense transport públic per vies que podrien acabar aquesta legislatura. Aquesta seria la segona fase d’una recuperació que va començar el 2003 amb el retorn del ferrocarril de Palma.

L’octubre de 2010 la Comissió Balear de Medi Ambient va informar favorablement, per unanimitat, de el projecte bàsic de connexió del tren-tram (meitat tren meitat tramvia elèctric) al seu pas pel nucli urbà de Manacor.

Això implicava que l’explotació es realitzaria amb circulació de ‘marxa a la vista’ i amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, una limitació que perseguia la bona integració del tramvia en l’àmbit urbà i la interacció amb el trànsit rodat i els vianants .

Transcorreria amb una línia a 1.500 volts en corrent continu, i faria una parada al passeig de Ferrocarril a l’alçada de l’auditori. Fa deu anys l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ja va posar en marxa un grup de treball compost per tècnics propis i de l’Ajuntament de Manacor per dur a terme el seguiment de el projecte constructiu al seu pas per Manacor, així com la remodelació i millora de passeig de l’Ferrocarril.

Torna el tren fins Artà. Adéu a la via verda?

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad