Torna el tren fins Artà. Adéu a la via verda?

El conseller de Mobilitat es reuneix amb els batles de Llevant per reprendre el projecte. El traçat eliminaria l’actual ruta senderista

 

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, juntament amb el director general, Jaume Mateu, han explicat als batles i batlesses dels municipis de Llevant el full de ruta que es marca la Conselleria respecte del projecte d’ampliació de la línia ferroviària de Manacor a Artà. L’ampliació de la xarxa ferroviària amb el tren de Llevant està inclosa en el Pla Director de Mobilitat de les Illes Balears.

La intenció de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge és reprendre el projecte constructiu i, com a primera passa, dur a terme la seva revisió, imprescindible pels quasi 10 anys que han passat.

El conseller ha explicat que en l’ actualització del projecte constructiu de la línia de tren Manacor-Artà, tot i que seguirà el traçat previst, es podria aprofitar per introduir alguna variació, com la seva arribada a la zona turística de Cala Millor.

Igualment, el conseller ha destacat que és imprescindible també revisar i completar la tramitació de la connexió des de l’estació de Manacor fins a l’inici de la via a Artà. En el seu moment es van analitzar (mitjançant l’estudi informatiu) quatre opcions i finalment es va triar la que surt de l’estació, creua via Roma  i discorre pel nucli urbà de Manacor pel Passeig del Ferrocarril fins a enllaçar amb l’inici de la via a Artà (al lloc on es preveia l’estació provisional del projecte a Artà i que ara seria la parada en el tram 1 de la línia a Artà).

L’estudi informatiu amb la proposta de recorregut pel Passeig del ferrocarril ja va passar el tràmit de la Comissió Balear de Medi Ambient però s’ha de completar la tramitació per poder abordar la redacció del projecte bàsic i posteriorment el constructiu del tram dins Manacor.

Finalment, ell conseller ha assegurat que no es considera compatible, per mera qüestió de seguretat, mantenir la via verda i recuperar la línia ferroviària. Així, ha indicat que se poden cercar alternatives a la via verda per part dels municipis i Consell si l’objectiu és mantenir un camí per a senderistes i bicicletes amb un recorregut similar però en cap cas recuperar el tren i mantenir la via verda.

A la reunió hi han assistit el batle de Capdepera, Rafel Fernández, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya Isern; la tinent de Batle de Sant Llorenç, Dolors Sánchez, el batle de Manacor, Miquel Oliver Gomila, el batle d’Artà,  Manolo Galán, i com a representant de la Plataforma Tren de Llevant, Tomàs Martínez.

El tren tornaria a passar pel Passeig del Ferrocarril 40 anys després

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad