L’Ajuntament invertirà 5 milions en una gran potabilitzadora d’aigua

Serà adquirida per la SAM durant 2021 amb remanent municipal a fi de donar aigua de qualitat a la ciutat de Manacor

 

L’ajuntament de Manacor no vol esperar a l’arribada de la canalització d’aigua potable de qualitat provinent de sa Marineta (via Petra) i ja planeja la construcció d’una gran nau (darrera el punt verd i el que serà aviat el nou dipòsit de vehicles) o instal·lari un moderna potabilitzadora de 5 milions d’euros que millori l’aigua procedent dels pous municipals, que pugui distribuir líquid de qualitat a totes les cases de la ciutat.

La SAM, empresa municipal que s’encarrega de la gestió de l’aigua, disposarà d’aquests doblers a partir de l’entrada del remanent local de 2020, pel mes de febrer. La seva responsable política, Cristina Capó, explica que primer es construirà una potabilitzadora pilot més petita per comprovar com funciona i la seva fiabilitat, “i ja dins l’any 2021 es comprarà la grossa”.

I és que cal recordar que l’excés de nitrats a la majoria de pous dels que disposa la SAM per poder fer el suministrament a la població de la ciutat, han fet que des de temps d’Aguas Manacor, els veïnats hagin d’anar alerta amb el seu consum. Durant la darrera dècada vàries han estat les vegades que l’Ajuntament ha hagut de treure avisos alertant dels problemes que el seu consum podia causar en embarassades, nins, gent malalta o d’edat avançada.

“No estam dient que no volguem l’aigua que arribarà de sa Marineta, sino que volem tenir la certesa que tindrem aigua pròpia i de bona qualitat”, recorda el batle, Miquel Oliver. “També es tracta d’assegurar una autonomia de consum per Manacor i que l’aigua pugui ser barata, ja que la que arribi canalitzada costarà entre tres i quatre vegades més; amb la qual cosa només la faríem servir de vegades, quan sigui necessària en puntes de consum”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad