Manacor impulsa un cap de setmana comercial de descomptes i cultura

L’Ajuntament i els comerciants de la ciutat uneixen forces per animar a la gent a venir amb responsabilitat i recorden que és un lloc segur

 

L’Ajuntament de Manacor i el sector comercial de la ciutat han presentat aquest divendres migdia un seguit d’iniciatives per incentivar la visita de la ciutat a gent de la comarca i de la resta de l’illa. ‘Manacor batega’ és el lema que demostra que Manacor ha recuperat la vitalitat després del confinament perimetral de quasi un mes i que ha deixat pèrdues econòmiques de fins al 80% al sector comercial.

«Si fa un mes ens varen confinar era perquè teníem unes dades complicades, però hem demostrat que ho sabem fer. Per això, feim una crida de tranquil·litat i confiança a la gent de fora» perquè vengui a Manacor. «Ara tenim una de les taxes de les més baixes de les Illes, per això podem dir que Manacor és un poble segur i feim aquesta convidada, no des de la relaxació de les mesures, sinó des de la responsabilitat», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Per això, aquest cap de setmana més d’un centenar de comerços de la ciutat obriran també les seves portes el dissabte horabaixa i el diumenge de matí. «Volem obrir les portes a tota la comarca, veniu a Manacor i hi trobareu de tot», ha afirmat el president de PIMEM Manacor, Mateu Català, que ha agraït a l’Ajuntament que hagi donat suport a la campanya. Durant els propers dies, a més, també hi haurà descomptes i ofertes de fins al 70%, ha explicat Català davant els mitjans de comunicació.

«El confinament ha duit a la unió dels comerços», per això, el seu objectiu és que aquesta iniciativa s’estengui a tots els caps de setmana fins a Cap d’any.

La iniciativa també preveu, prèvia autorització per part del Govern de les Illes Balears, l’ocupació de la via pública per poder treure les mercaderies al carrer. «La presidenta del Govern, Francina Armengol, ens ha informat que al proper Consell de Govern s’autoritzarà aquesta possibilitat, pel que des de Manacor hi adaptarem la normativa municipal, com no pot ser d’una altra manera, perquè ens toca i per responsabilitat», ha explicat el batle. «Manacor és un centre comercial a cel obert», ha afegit.

Encesa de llums de Nadal

Aquest cap de setmana comercial coincideix amb l’encesa de llums de Nadal, prevista per aquest divendres a les 18h, i que enguany compta amb noves instal·lacions com una bolla gegant, dos cérvols i els arbres nous de Manacor, Porto Cristo i s’Illot. En aquest sentit, la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols ha recordat que gràcies a les associacions de comerciants de Na Camel·la, del Passeig Ferrocarril i de la Plaça de les Verdures, així com l’Associació de veïns de Porto Cristo, s’Illot i Son Macià, i a la brigada municipal, s’han pogut instal·lar més de mil elements decoratius no lumínics al municipi.

Truyols també ha explicat que s’han postat punts de llum nous a avingudes importants del municipi que abans no en tenien, com ara l’avinguda Mossèn Alcover, del Tren i Fra Juníper Serra, a Manacor; i a la Ronda de l’Oest, la carretera Son Servera, de Porto Cristo; i al Camí de la Mar a l’entrada de S’Illot, més de 200 fanals engalanat amb mòduls nous.

Tota aquesta il·luminació no ha suposat una despesa extra a l’Ajuntament, ja que una part s’ha finançat mitjançant una subvenció del Govern de les Illes Balears i la resta ha anat a càrrec de l’empresa concessionària de manteniment de l’enllumenat públic de Manacor. Amb tot, i degut a la situació sanitària, enguany no hi haurà cap acte, sinó que es limitarà a l’encesa de llums.

Activitat cultural intensa

Un altre al·licient per visitar Manacor aquest cap de setmana és la prolífica activitat cultural programada des d’aquest divendres fins a diumenge.

Només aquest cap de setmana hi ha prevists deu actes culturals diferents programats a espais municipals i privats. Teatre, cinema, concerts de la banda de música, glosada musicada, un recital de violoncel, i jazz. Tot, amb la màxima seguretat i seguint les estrictes mesures de seguretat establertes que fan que la cultura sigui segura.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad