Els aparcaments del Principal, un problema encara no resolt

Desenes d’usuaris encara no han pogut tornar a les seves places perquè la demolició no està oficialment conclosa

 

Més de mig any després que, aparentment, hagin acabat les obres de demolició de dues plantes i mitja dels aparcaments del Principal, problemes judicials fan que encara l’obra no estigui recepcionada del tot i que, per tant, les desenes d’usuaris que varen haver d’abardonar el pàrking i dur els seus cotxes fins a Sant Jaume, no hagin pogut tornar encara a dia d’avui.

“El projecte de demolició està acabat al 99%” explica el batle de Manacor, Miquel Oliver. Aquest 1% restant i que ho complica tot, són les denúncies presentades per la promotora dels aparcaments i pels propietaris de les places afectades per la demolició. I és que fa poc arribaren distintes resolucions, dictades per altres jutjats “diferents al de la sentència inicial que obligava l’Ajuntament a tomar l’excés de volum”, que han paralitzat el pas definitiu cap a la restitució de la legalitat i el retorn a la normalitat pels usuaris i llogaters de places.

Després de gairebé vint anys de litigi, la Sala del Contenciós Administratiu de l’TSJB va condemnar l’any 2014 a l’ajuntament de Manacor a demolir dues plantes dels aparcaments per una llicència mal concedida el 1969.
El problema, idò, arrenca el 1969 quan, demolit l’antic Teatre Principal, els propietaris van sol·licitar al consistori una llicència d’obres per construir tres plantes d’aparcaments subterranis i quatre en superfície.

Diversos problemes econòmics van obligar a auturar les obres a mig camí. Mentrestant, el 1980, la Sala aprovava unes noves normes urbanístiques que limitaven a dues les altures el creixement de finques del carrer Amistat, on precisament se situa el pàrquing.

El 1990, el grup d’inversors va demanar al consistori permís per finalitzar el projecte redactat vint anys enrere. Curiosament no hi va haver impediments i els aparcaments van concloure segons el pla inicial. Però mentrestant, una veïna afectada pels sorolls i la falta de llum pel creixement de l’immoble, va denunciar a l’Ajuntament per la concessió il·legal de la nova llicència. I aquí va començar tot.

Demandes posteriors

A principis de 2020 es van interposar tres demandes als jutjats contra l’Ajuntament, una a càrrec de la promotora de el pàrquing (NACORMA) perquè l’Ajuntament assumeixi les despeses de la pèrdua de part de l’immoble i dels estacionaments, en no haver-hi ja rampes i montacàrregues d’accés a determinats espais.

Una altra demanda la interposen qui van perdre l’estacionament, i una tercera la Junta de Propietaris dels 250 estacionaments restants, perquè amb la demolició hauran de fer un nou projecte per rehabilitar l’estacionament i l’edifici resultant, amb els perjudicis afegits que comportin les obres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad