‘Un cine en concreto’ es projecta aquest divendres al Teatre

La directora argentina Luz Ruciello presentarà la seva emotiva pel·lícula a Manacor

 

Mentre una bona part dels cinemes del nostre voltant continuen tancats, aquest divendres a les 19 hores es projectarà a Manacor el documental Un cine en concreto i podrem gaudir de la història de n’Omar, que va construir un cinema amb les seves pròpies mans perquè la gent del seu poble pogués continuar gaudint de les pel·lícules en pantalla gran. Organitza el Cinemaclub 39 escalons, Dones de Llevant i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, amb el suport tècnic del Teatre de Manacor.

La pel·lícula explica com n’Omar, un picapedrer del petit poble argentí d’Entre Ríos, no es resigna a la idea d’haver de veure com el cinema del seu poble es converteix en biblioteca municipal. Per això, farà tot el possible per aconseguir que els veïns puguin continuar gaudint de les pel·lícules en pantalla gran. Encara que hagi de construir un nou cinema al costat de ca seva amb les seves pròpies mans i amb el que pugui trobar aquí i allà: unes butaques esfilagarsades, un vell projector oxidat Gaumont del 1928, una pissarra on escriure a mà la programació del cap de setmana, unes cortines de segona mà…

Any rere any, no seran pocs els nins que veuran una pel·lícula en cinema per primera vegada al seu refugi sagrat, en el seu temple de llum. On neixen les forces d’aquest Quixot de poble enamorat del cinema? Un Cine en Concreto s’acosta a aquest encanteri intangible que implica viure amb la necessitat de pertànyer al món de les pel·lícules, de retornar-li alguna cosa encara que tot plegat sembli una quimera.

“Un Cine en Concreto” (2017) és el primer llargmetratge de Luz Ruciello i ha estat seleccionat i premiat per més d’una vintena de festivals internacionals com per exemple el 34th Miami Film Festival (EEUU), el 29émes Cinélatino, Rencontres de Toulouse (França), 15th Signes de Nuit (Itàlia), 7th Dada Saheb Phalke Film Festival (Índia), 41st São Paulo International Film Festival (Brasil), 32th Festival Internacional de Mar del Plata. (Argentina), 20th Shangai Film Festival (Xina) o la 24 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya (Lleida). El darrer curtmetratge de Ruciello, la peça de cinedança “Ezlekua” (2020), codirigida amb Marta Romero, s’acaba d’estrenar al Choreoscope, International Dance Film Festival of Barcelona fa tan sols unes setmanes. Venda d’entrades a www.teatredemanacor.cat i a la taquilla del Teatre a un preu de 3 euros. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad