Manacor baixa la taxa Covid fins a la mitjana balear i s’acosta al desconfinament

També s’ha reduït a la meitat la incidència per cada 1.000 habitants fins a situar-la en una de les més baixes de Mallorca

 

La ciutat de Manacor s’ha situat aquest diumenge en una taxa d’incidència de Covid de 255 casos per cada 100.000 habitants. Una baixada també respecte ahir (que es va situar ja per davall els 300) i que situa el nucli urbà en la mitjana de les Illes Balears. Això hauria de significar que demà la conselleria de Salut ja podria aixecar les mesures restrictives que fa vint dies que són vigents, entre elles el confinament perimetral.

Segons les dades generals, la incidència acumulada de la COVID-19 en els darrers 14 dies en el conjunt de les Illes Balears es redueix en els darrers 7 dies i passa de registrar 268,00 casos per cada 100.000 la setmana passada a 247,8. Així es recull a l’informe 26 del Servei balear d’Epidemiologia que es publica aquest divendres i que recull informació fins al 17 de novembre. El descens més acusat s’ha registrat a l’illa d’Eivissa que en només 7 dies ha passat d’una IA a 14 dies de 339,3 casos per cada 100.000 habitants a 229,2, una baixada de més d’un 30 %. Si segons els registres publicats la setmana passada, en les dues setmanes anteriors s’havien detectat 502 casos, avui són 339.

Municipis i zones bàsiques de salut

Així mateix, entre les dades facilitades en aquest estudi figuren les taxes d’incidència acumulada per municipis i per zones bàsiques de salut. Aquestes dades poden variar respecte de les que ofereix diàriament la Conselleria de Salut i Consum i que tenen com a referència la positivitat de les proves PCR i antígens, indicador que també es considera vàlid per tenir informació diària de l’evolució de la pandèmia de COVID-19.

Per municipis, el que es manté amb una incidència més alta per cada mil habitants (comptant el total de casos registrats fins al 18 de novembre i incloent-hi els diagnòstics en geriàtrics) és el municipi mallorquí de Sant Joan, amb 50,76; seguit d’Eivissa, amb una taxa de 33,45; Montuïri, amb 32,97; Palma, amb 26,59 casos; Vilafranca, amb 23,08, i Ariany, amb 23,04. Cal dir que tant en el cas de Sant Joan, Montuïri i, en menor mesura, Palma i Eivissa, han patit brots importants en les seves residències que han disparat la incidència. Per contra, els menys afectats continuen sent Fornalutx (0), Ferreries (1,05), es Migjorn (1,42) o Estellencs (3,17).

Per zones bàsiques de salut, el Servei d’Epidemiologia fa una comparativa entre els diagnòstics de la setmana del 4 al 10 de novembre i la de l’11 al 17 de novembre , en què es constata que el nombre casos diagnosticats baixa en 31 ZBS, puja en 26 i 1 es manté igual.

En nombres absoluts, la que més ha baixat el nombre de casos ha estat Manacor, on d’una setmana a l’altra s’han registrat 53 casos menys: de 93 detectats del 4 al 10 de novembre als 40 diagnosticats de l’11 al 17 de novembre. Ha passat d’una incidència a 7 dies de 2,8 casos per 1.000 habitants a menys de la meitat: 1,2. Així mateix, cal recordar que aquesta àrea bàsica de salut està sotmesa a restriccions especials per reduir la incidència del coronavirus.

També destaca la reducció a Porto Cristo, on s’ha passat de 39 positius a 13 d’una setmana a l’altra. En el Pont d’Inca s’ha baixat de 53 casos en 7 dies a 30, i as Viver, de 38 a 15.

Contràriament, on més ha augmentat la incidència setmanal ha estat a la zona bàsica de Nuredduna-Artà, on es varen detectar 31 positius la setmana de l’11 al 17 de novembre, mentre l’anterior no se n’havia registrar cap. De fet, aquesta zona bàsica ha passat de no tenir cap cas en la seva incidència a registrar la taxa més elevada a les Balears la darrera setmana: 3,8 casos per cada 1.000 habitants. Situació similar s’ha registrat as Banyer-Alaior, que en només 7 dies ha registrat 21 casos més (de 10 a 31) i ha incrementat la incidència de 0,77 a 2,39 casos per cada mil habitants en una setmana, la segona més elevada de l’arxipèlag.

Salut diu que podria aixecar el confinament de Manacor “els propers dies”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad