Detecten desprendiments de pedres a sa Torre de ses Puntes

S’habilita una partida urgent per restaurar les façanes abans de convertir part de la torre en centre escolar

 

L’ajuntament de Manacor ha hagut d’habilitar amb urgència una partida per tal d’intentar evitar la degradació de les façanes de sa Torre de ses Puntes, després d’haver-se detectat que s’hi produïen despreniments de pedres. Així, el darrer ple extraordinari ha aprovat la incorporació de romanent per valor de 30.146 euros, amb l’objectiu restaurar-les. La necessitat urgent de les obres ve determinada, a més, per la cessió d’aquest edifici a la Conselleria d’Educació, per tal de convertir-lo en part del centre escolar CEIP Sa Torre.

La Torre de ses Puntes és una casa fortificada medieval. Va ser un recinte defensiu del què només se’n conserva la torre habitatge dels segles XII i XIV. Actualment està englobada dins l’àrea urbana de la ciutat, però antigament quedava fora del nucli urbà, com una casa de possessió.

El nom respon a la rematada de merlets, que li donen una imatge característica. Altres elements que hi destaquen són el portal d’accés de mig punt, adovellat i aixecat sobre cinc escalons, dues finestres geminades en el primer pis i una finestra quadrangular amb ampit a la planta baixa, a la dreta del portal; alguns contraforts reforcen l’estructura. La sala principal, en el primer pis, té planta rectangular. L’edifici va ser restaurat l’any 1985, amb un accés lateral constituït per una construcció de fusta.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad